Design Hírek

“Hernyó ház”

Egy élhető hely mindig mesél nekünk egy történetet, egy gesztust, egy értelmet. Ahogy a természet, úgy az építészet is képes virágozni, mint egy apró mag az aljnövényzet között, lakni benne ösztönünk és alapvető szükségletünk.

Design Építészet Hírek

A szikla háza

A Slika Studios által készített “The House of Ides” egy modern koncepcionális tervezési ötlet egy olyan lakásra, amely sem a szárazföldön, sem a vízen nem áll. A keleti és a nyugati kultúra határán helyezkedik el, megpróbálva mindkét világot magába foglalni.

Hírek Yacht

Áttetsző luxusjacht

Pierpaolo Lazzarini olasz tervező folytatja a határokat feszegető vízi járművek felfedezését az „Embryon” nevű 24 méteres áttetsző jachttal. A projekt neve a kezdeti 3D-s modellből származik: “Az embrió állapotából kiindulva dolgozunk, a test vonalvezetését nagyon természetesnek és folyékonynak tartva, hihetetlen hidrodinamikai eredményekkel” – magyarázza a tervező.

Hírek Yacht

Stílusosan a vízen

A simán csak Zeelander 5-ként emlegetett 48 láb hosszú hajó kívül-belül igényes megjelenésű, szemet gyönyörködtető hajó, melynek legfőbb különlegessége, hogy csendesebb, mint bármelyik hasonló kategóriájú hajó, még akkor is, mikor teljes sebességgel halad – legalábbis a holland hajógyár állítása szerint.

Autó Hírek

Az autótervezésen túl

Képzelj el egy elegáns kupét, amely elrepít a kedvenc helyedre, a múltbeli látogatások emlékeit kivetíti a hatalmas kijelzőkön, és olyan zenét játszik, amely közben mutatja az úticélt és a legfontosabb emberekkel való emlékeidet. Ez a Lincoln Anniversary koncepciója, amelyet a híres pasadenai Art Center College of Design hallgatóinak egy csapata dolgozott ki.

Építészet Hírek

Egy épület anatómiája

A Hayri Atak Architectural Design Studio által tervezett Cytokinesis torony, amelyet Dohában képzeltek el, holisztikusan szemlélve egy organizmus képének termékének tűnik.

Design Hírek Yacht

A luxus átriuma

A Gill Schmid Design legújabb szuperjacht koncepciója a See nevet kapta, és bizony nehéz nem észrevenni. A lenyűgöző hibrid hajó, melyet a Lateral Naval Architect-szel közösen terveztek, 213 láb hosszú, és kifejezetten egyedülálló külsejét nagyméretű fényvisszaverő üvegfelületek jellemzik.

Hírek Yacht

Kémhajó

A szlovén dizájncég most bemutatta az új, 190 láb hosszú felfedező koncepciót, amelyet a Mission Impossible filmek ihlettek, és mondanom sem kell, hogy ütős lett.