Csendes luxus

Az Airbus legújabb VIP helikoptere világosabb, gyorsabb és halkabb, mint kategóriájában bármi. Az új ACH160 Exclusive belseje mintha videójáték lenne, de műszaki fejlettsége látványos

Nemsokára megérkezik az USA-ba a nagyon várt ACH160 Exclusive, ami eltér az Airbus korábbi luxus helikoptereitől. Az új belső olyan, mintha egy videójátékba csöppennénk, javított hangszigeteléssel és dupla ablakokkal, amelyeken fantasztikus a kilátás, mégsem engedik be a motorzajt.

Airbus
Az Airbus és Harrison Eidsgaard yachttervező közreműködésével az ACH160-at úgy alkották meg, hogy a tulajdonos bármilyen kabint kialakíthasson benne, kényelmes helyet biztosítva akár egy édes kettesben, akár nyolc személy részvételével történő utazáshoz. A világ egyik legkeresettebb jachttervezője kihasználta a belső teret, az Eidsgaard team minden négyzetcentiméterének funkciója van, megtartva a minimalista, elegáns megjelenést.

Airbus

Ezek után a minőség is megérdemel néhány szót. Az Airbus figyel a részletekre a technikai és a műszaki összetevőkön túl is. A természetes mintázatú borításra és egyéb fafelületekre nyolc réteg lakk került.
Kicsi, de fontos részlet továbbá az egy gombnyomással leereszthető külső lépcső, amely szinte a földig leér, segítve ezzel a könnyebb beszállást.

Airbus

A helikopter Helionix pilótafülkéje szintén technikai segítség: a fülke mindkét oldalán egyszerre négy többfunkciós képernyőn jelennek meg a szükséges információk, valós időben, így a pilóta és a másodpilóta egyidejűleg figyelheti a különböző rendszereket. A Helionix 3 valódi áttörés a helikopter-technológiában.

Airbus

Az új Safran turbótengelyes motorok óránként 172,6 mérföld sebességgel, maximum 512 mérföldet tudnak megtenni, miközben 15%-kal kevesebb üzemanyagot égetnek el. Az ACH160 maximum négy és fél órát képes a levegőben tölteni.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek