Egy gyűjtő 850 ezer dollárt fizetett a világ legdrágább edzőcipőjéért

A szerzeményeit ráadásul a saját múzeumában fogja kiállítani. A világ 100 legritkább edzőcipőit bocsátották áruba a Sotheby’s aukciós háznál, azonban egy gyűjtő nem bírta kivárni az eseményt és 99 párat megvásárolt belőlük előtte.

Miles Spencer Nadal

A kanadai Miles Spencer Nadal, a multimilliárd dolláros Peerage Capital vezérigazgatója 850 ezer dollárt fizetett a gyűjteményért. És nem, a 61 éves férfi nem kívánja őket hordani, inkább kiállítja magánmúzeumában a cipőket.
Nadal autókat is gyűjt. Az évek során 142 autót és 40 motort halmozott fel, amiket a torontói Dare to Dream Automobile Museumban mutatnak be. A kollekció részét képezi egy Karl Benz Motorwagen, egy 1955-ös Mercedes Benz 300 SL Gullwing, és persze számos mai szupergép. A gyűjteményben rengeteg autóversenyrelikvia is található, most pedig limitált kiadású Nike, Air Jordan és Adidas cipőkkel is kiegészül a lenyűgöző múzeum. Nadal csak a barátai, családja és jótékonysági szervezetek számára nyitja ki a kapukat.

Miles Spencer Nadal
„Mindig rajongtam az egyedi és ritka dolgokért, amelyek az innovációt, szakértelmet és a popkultúra legújabb trendjeit mutatják be. Ennek részeképp most az edzőcipők felé fordult a figyelmem. A gyűjtemény remek kiegészítője lesz a klasszikus autó kiállításnak.”
Nadal eredetileg mind a 100 pár cipőt meg akarta szerezni, azonban az 1972-es Nike Waffle Racing Flat „Moon Shoe” tulajdonosa úgy döntött, meghagyja a cipőt az aukcióra és nem adja el fix áron. Ez a csuka az 1972-es olimpiára készülő futók lábán volt, ára nagyjából 100 és 160 ezer dollár között alakul majd.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek