Európai romantikák

A kastélyban tartott esküvők újra egyre kedveltebbek a párok körében. Most összeállítottunk neked egy listát, amelyben Európa legcsodálatosabb kastélyait mutatjuk be, ahol akár te is megházasodhatsz!


1. Glenapp kastély, Skócia

A kastélyt 1870-ben építették a skóciai South Ayrshire mellett. Még Winston Churchill és Eisenhower elnök is jártak itt. A Glenapp kastélyban több olyan helyiség is van, amelyek tökéletesek egy esküvő megszervezéséhez, de természetesen a park is lenyűgözően romantikus.

Európai romantika

Európai romantika

2. Tarn kastély, Skócia

A Loch Ness mellett található kastélyt a skót főúri építészet klasszikus példájaként emlegetik. A lenyűgöző berendezése miatt tökéletes helyszín esküvők számára. Csodálatos kilátás nyílik a LochNessre. Az óriási parkban pedig számos izgalmas játék és szórakozás várja a vendégeket.

Európai romantika

Európai romantika

3. Augill kastély, Cumbria, UK

Az Augill kastély tökéletes választás azok számára, akik igazi mesevilágra vágynak az esküvőjükön. A kastélyban akár 34 vendég is elfér, hiszen 17 szobával rendelkezik. Esküvőket és más eseményeket is szerveznek a kastélyban, akár a lenyűgöző parkban, akár a lélegzetelállító termek egyikében.

Európai romantika

Európai romantika

4. Château d’Esclimont, Franciaország

A kastély a 17. században épült, és Párizstól csupán egyórányira található. A kastély különböző esküvői csomagokat kínál, amelyekhez néhány esetben a szobahasználat is tartozik. A belső berendezést a francia reneszánsz ihlette, a kastélyparkot pedig erdő veszi körül, így garantált a romantika.

Európai romantika

Európai romantika

5. Belvoir kastély, Anglia

A Belvoir kastély a 11. században épült, a régenskorszak építészetének jellemző vonásaival. A kastélyhoz hatalmas park tartozik, rengeteg fával, egzotikus növényekkel és tavakkal, így ha meseszerű esküvőre vágyunk, tökéletes helyszínt fog biztosítani. Természetesen a házasodni vágyók különböző csomagokból választhatnak, az egyikhez még az is hozzátartozik, hogy ágyúkkal lövöldöznek a ceremónia végén.

Európai romantika

Európai romantika

6. Hluboká kastély, Csehország

Ez a csodálatos kastély lenyűgöző berendezéséről és buja parkjáról várt híressé. A Hluboká kastély a 13. században épült, de többször átépítették a történelem során. A 19. században az angliai Windsor kastély alapján újratervezték, azóta folyamatosan nyitva áll a vendégek számára. Romantikus stílusának köszönhetően tökéletes esküvői helyszín.

Európai romantika

Európai romantika

7. Ashford kastély, Írország

A kastély több mint 800 éves, 1228-ban épült. Különleges esküvői csomagokkal várják itt a házasodni vágyókat, akár a benti nagyteremben, akár a parkban. A kastélyban akár 160 vendég elfér. Természetesen a ceremóniához a rendelkezésünkre bocsátják a közeli kápolnát is.

Európai romantika

Európai romantika

8. Castello Il Palagio, Olaszország

Ha Olaszországban szeretnél házasodni, ne is keresgélj tovább! A Castello Il Palagiót körülölelő dombok, szőlőbirtokok csodálatos környezetet teremtenek. A 13. században épült kastély tipikus középkori toszkán stílussal bír.

Európai romantika

Európai romantika

9. Castello Di Segalari, Olaszország

A kastély Livornótól csupán 60 kilométerre található. A középkori építészet tökéletes példája gyönyörű kőből épült falaival. A helyszín tökéletes választás nagyobb esküvők szervezéséhez. A birtokon kápolna is elérhető.

Európai romantika

Európai romantika

10. SchlossIgls, Ausztria

Az Iglsben található kastély lenyűgöző kilátást kínál a hegyvonulatokra, így tökéletes választás egy esküvőhöz. A romantikus stílusban épült kastély téli lakodalmakhoz is gyönyörű környezetet biztosít.

Európai romantika

Európai romantika

11. Palacio Da Pena, Portugália

Az eredetileg kolostorként használt kastély számos felújításon esett át. A romantikus stílusú épületben nyáron lenyűgöző hangulatú esküvőt szervezhetünk. A belső berendezést is a nyárhoz igazították, mivel a kastély a királyi család nyári palotájaként szolgált.

Európai romantika

Európai romantika

12. Château De Challain, Franciaország

A Dél-Franciaországban található kastély 1050-ben épült, és 7600 négyzetméternyi terület veszi körül. A termeket kézzel készített falfestmények borítják és aprólékosan kidolgozott faborítások. A kastély különleges esküvői csomagokat kínál, amelyekbe a kastély teljes területének használata is beletartozik.

Európai romantika

Európai romantika

13. Neuschwanstein kastély, Németország

A mesebeli herceg kastélyaként emlegetett épület Hohenschwangau mellett található. Az 1869-ben épült kastély a romantikus stílus ékköve.

Európai romantika

Európai romantika

14. Dolder Grand, Svájc

A Zürichben található kastély 1899-ben épült. Winston Churchill is megfordult a falai között. Az egyébként hotelként működő kastély 175 szobával rendelkezik és nagyon különleges esküvői csomagokat kínál a házasodni készülőknek.

Európai romantika

Európai romantika

15. Bled kastély, Szlovénia

Az 1011-ben épült kastély az egyik legrégebbi Szlovéniában. Csodálatos kilátást kínál a mellette elterülő tóra és hegyvonulatokra. A kastély több csomagot is kínál a pároknak, például az is beletartozik, hogy a kastély ura köszönti a vendégeket érkezéskor. Igazi mesebeli esküvőnk lesz, ha mellette döntünk.

Európai romantika

Európai romantika

16. Forchtenstein kastély, Ausztria

A barokk stílusban épült kastély a középkorhoz köthető. A belső elrendezés nagyon elegáns és romantikus, a kastélyból pedig lélegzetelállító kilátás nyílik az egész környékre.

Európai romantika

Európai romantika

17. Borthwick kastély, Skócia

A 15. századi kastély North Middleton mellett található, és fontos történelmi jelentősége van, hiszen Oliver Cromwelltől kezdve Stuart Márián át több uralkodó is megfordult itt. A kastélyt egy folyó öleli körbe, amitől nagyon különleges esküvői helyszínné válik.

Európai romantika

Európai romantika

18. Castello Di Vincigliata, Olaszország

Az 1031-ben elkészült kastély az egyik legszebb Fiesole környékén. A kastélyt egy romantikus park veszi körül, ahol emlékezetes esküvőt szervezhetünk magunknak. Egy igazi álom válhat valóra, ha ezt a helyszínt választjuk.

Európai romantika

Európai romantika

19. Château De Mercuès, Franciaország

A Mercuès városa mellett található kastély a 13. században épült. Gyönyörű kilátás nyílik az impozáns épületből a környező dombokra. A kastély számos csomagot kínál a házasodóknak, ráadásul nagyszabású esküvőnket is megtarthatjuk itt, hiszen akár 100 ember is elfér a nagyteremben.

Európai romantika

Európai romantika

20. Tjolöholm kastély, Svédország

A Fjäråsand mellett található kastélyt az Erzsébet-stílus és Art Nouveau ihlette. A kastélyparkot úgy tervezték meg, hogy maga az épület nagyobbnak tűnjön, mint amilyen valójában, tehát nagyon érdekes élményt nyújt. A kastélyban rengeteg esküvőt megszerveztek már. Akár 90 ember is elfér a nagyteremben, és a kápolna sincs messze, ha egyházi ceremóniát is szeretnénk.

Európai romantika

Európai romantika

 

 

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek