Gőzerő

A TAB 2019 Észtországban nyitotta meg kapuit. A kiállítás idén a Beauty Matters, azaz a szépség számít címet kapta. Idén a fesztivál az építészet esztétikai élménye előtt tiszteleg, célja pedig, hogy felemelje a szépség státuszát válaszként az ökológiailag nem megfelelő épített környezetekre. A Biennale főszínterén kívül találjuk a fesztivál egyik legmegkapóbb projektjét, a gőzhajlított pavilont.

Steampunk

A Steampunk nevet viselő installáció Soomeen Hahm, Igor Pantic, Cameron Newnham és Gwyllim Jahn közreműködéséből született meg. Az aprócska dombon álló faépítmény prominens vizuális élményt ad a városban járóknak, és 2021-ig meg tudjuk majd nézni.

Steampunk
A négy méter magas installáció egyszerű eszközök felhasználásával készült, megvalósításához pedig a vegyes valóság különböző felületeit hívták segítségül.

Steampunk

A csapat szerint a Steampunk újragondolja a hagyományos építészeti megoldásokat, bemutatja fejlődésüket, valamint a néző számára is kihívást jelent, hiszen ha ránézünk erre az építményre, újraalkotjuk modern építészetről alkotott véleményünket. A Steampunk az adaptív design témakörét járja körbe, amely nagyban függ az anyagok viselkedésétől és tervezés pontosságától. Ezzel köztes helyen szerepel, ahol az installáció már nem szimplán analóg, és nem szimplán gépiesített.

Steampunk
A kőrisből épült pavilon faanyagát könnyű volt hajlítani. Hogy a struktúra erősebb legyen, a Thermory által előállított erősebb faanyagot is használtak benne. A termikusan módosított fa ellenállóbb a fagynak, hónak és erős napsütésnek.

Steampunk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek