Ha áram van, minden van

Ha az eddig igencsak megtépázott 2020-as év téged is egy kis kikapcsolódásra sarkall, a Living Vehicle legújabb luxus lakókocsija tökéletes lehetőség a hálózaton kívüli életre.


A három új 2021-es modell a Volta Power Systems-el együttműködve megalkotott rendszere lehetővé teszi, hogy akár napokig vagy hetekig nomád luxusban éljünk. A rendszer 3080 watt napenergiát, és 47600 wattóra energiatartalékot jelent. A lakókocsi tehát előállítja mindazt az energiát, ami egy hosszabb kiránduláshoz szükséges, mitöbb még akár az elektromos autónkat is feltölti közben.

Napelemes lakókocsi
“Sokan az ügyfeleink közül már előleget fizettek elektromos truckokért, mint például a Tesla Cybertuckja, vagy a Rivian, ami szökségessé teszi a hozzáférést a megbízható töltéshez egy hosszabb hálózaton kívüli kempingezés esetére is,” – fogalmaz Matthew Hofmann, társalapító és vezető dizájner. A magasfeszültségű áram exportálásának lehetőségével a Living Vihecle (Élő Jármű) modellek képesek lesznek gyorsan, és fenntarthatóan tölteni az őket vontató, vagy akármilyen társautókat, a tárolt energia felhasználásával.

Napelemes lakókocsi
Természetesen a Living Vehicle-t híressé tevő előkelő stílus megmarad. A külső egy modernizált Airstream lakókocsihoz hasonlít, míg a belső inkább hajaz egy luxuslakásra, mint egy szokványos lakókocsira.

Az utánfutók tartalmaznak egy jól felszerelt teakonyhát, mosogatóval, hűtőszekrénnyel és étkezővel, amely mellett egy ágy, ruhásszekrény, mosogató/szárítógép és légkondícionáló található, amelyek átalakíthatóak irodává, ha valaki a távmunka adta lehetőségeket szeretné teljes mértékben kihasználni.

Az új lakókocsi bejelentése kéz a kézben jár az amerikaiak egyre növekvő igényével, hogy kreatív módon szabaduljanak ki a Covid-19 járvány okozta szükséghelyzetből és kielégítsék kalandvágyukat. Az önfentartó lakóautók iránti kereslet villámsebesen nő és folyamatosan kapkodják el őket a használtautó piacon is. A Living Vehicle most még több szabadsággal és energiával száll be a vásárlói igények kielégítésének versenyébe.

Napelemes lakókocsi
“A Covid-19 vírus folyamatos nehézségei közepette, a fejlett energia segít újraálmodni nekünk, hogy mi lehetséges a kalandozásainkban, a biztonságunk érdekében, és a mindennapjainkban,” mondta Jack Johnson a Volta Power Systems alapítója és vezérigazgatója. „Jobban, mint bármelyik lakóautó a piacon, a Living Vehicle teljesen kihasználja a Volta rendszer képességeit, megteremtve ezzel egy korábban sosem látott hálózat nélküli élmény lehetőségét.”


A Living Vehicle 2021 luxus lakóautó ára 229,995 dollárnál kezdődik, és már rendelhető. A szállításokat 2021 elejére tervezik.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek