„Hyper-Jet”

Úgy tűnik, valami történik a jet-ski világában – valami nagyon fényűző, gyors és technikás. Először is, a Cigarette Racing, a miami székhelyű, gyorsasági hajókat építő cég új tulajdonosai jelentették be, hogy egy új Cigarette jet-skivel rukkolnak elő, amelynek ára állítólag 50 000 dollár körüli. Aztán egy Tempest nevű startup, amelyet kaliforniai tech-vezetők alapítottak, akik egyben szörfösök is, bejelentette a még drágább Maverick GT Jet RIB-et és az Energy Platformot. Az elektromos jet ski és a merevtestű felfújható hajó kombinációjának ára 150 000 és 500 000 dollár között mozog.

A Supermarine MM01, amely úgy néz ki, mint egy Csillagok háborúja számára elképzelt kétéltű jármű és egy hagyományos jet ski keresztezése, Franciaországban készül majd a Bouvet Frères Marine cégnél, 30-15 darabos limitált szériában. A cég a világ első „hiperjetjének” nevezi. A várhatóan 2024 elején piacra kerülő MM01-et egy 220 kW (vagy 300 lóerő) teljesítményű elektromos motor hajtja majd.

„Hyper-Jet”

A testvérek, Germain és Léopold Bouvet már dolgoztak együtt autók és más szárazföldi járművek tervezésénél, és első vízi járművük fejlesztése során repülőmérnökökkel konzultáltak a precíz, repülős kialakításról. De régimódi technikákat is alkalmaztak: Az első MM01-es modellt egy nagy agyagtömbből formázták meg, hogy pontos íveket és vonalakat kapjanak.

„Hyper-Jet”

A végleges kézzel épített külsejét karbon-Kevlar rétegezéssel készítik, egy erős, merev anyaggal, amelyet Germain szerint úgy terveztek, mint egy „gerincet”, amelyre a többi alkatrész épül.

A vállalat azt mondja, hogy a tervezés és a gyártás során a kreativitást a nyereségesség elé helyezi – több mint 500 munkaórát vesz igénybe minden egyes hiperjet megépítése -, ezért van szükség a drága, limitált kiadásra.

A nagy sebességű, aerodinamikus kialakítású elülső rész hátrafelé mozog, hogy védje a vezetőt a hullámoktól és a vízpermetektől. Természetesen vannak luxuselemek is. A tároló csomagtartó bőrrel van bélelve, a nyereg alatt pedig egy pezsgőtartó található, hogy egy lakatlan szigeten is megadjuk a módját az ünneplésnek.

„Hyper-Jet”

A Bouvet Frères Marine szerint az MM01 nem mérhető más személyi vízi járművekhez. „Ez a jet-skihez olyan, mint a hiperautó az autóhoz” – mondta Germain a Robb Reportnak. „Egy gyökeresen más szegmenshez tartozunk, anélkül, hogy a meglévő piaccal akarnánk versenyezni, akár a kínálat, akár a mennyiség tekintetében.”

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek