Nem csak a méret számít

Az Oceanco lenyűgöző gigajachtjairól híres, most pedig bemutatta epikus, 162m hosszú alkotását. A Bravo Eugenia radikálisan új hibrid meghajtó rendszerrel rendelkezik, mely 30%-kal kevesebb üzemanyagot használ fel vetélytársainál.

A holland jachtépítő a neves haditengerészeti építészekkel, a Lateral-lal társult, hogy életre keltsék az új szuperjachtot. A pár ezek előtt már próbálkozott a Black Pearl-lel, mely anélkül tudja átkelni az óceánt, hogy fosszilis üzemanyagot égetne, nagyon hasonló LIFE metódussal látták el, mint ezt a hajót. LIFE, azaz Lengthened (hosszabbított), Innovatív layout (innovatív elrendezés), Fuel efficient (üzemanyag-hatékony) és Eco-conscious (környezettudatos).

Oceanco

Azzal, hogy maximalizálták a vízvonalának hosszát, a csapat képes volt csökkenteni a hajtóerő igényét, így mindkét motor kisebb lett és kevesebb felszerelés is szükséges hozzá. A Black Pearl hibrid meghajtású rendszerét is fejlesztették a jelentősen jobb üzemanyag hatékonyság érdekében. A gigajacht ígyis lenyűgöző 19 csomós sebességre képes, a “whisper mode” (suttogó mód) pedig csökkentett zaj és vibráció kibocsátással biztosítja a vendégek nyugalmát.

Oceanco

A hidrodimaikus hatékonyság mellett a legújabb energiahatékony technológiákkal látták el, mint az elvesztett hővisszanyerő rendszer és az integrált akkumulátor rendszer, mely a folyamatos optimális működésért felelős.

Oceanco

“A Bravo Eugenia-hoz létre hoztunk egy kör modellt, a hossz és a sebesség kevesebb energiát, kevesebb teret és kevesebb súlyt jelent”, nyilatkozta James Roy, a Lateral vezérigazgatója.

Oceanco

Mitöbb, a hajón elegendő tárolóhely is van. Míg a legtöbb nagy hajó kiterjedt, két szintes motor teret igényel, a Bravo Eugenia megelégszik egy egyszintessel. Így lenyűgöző, 92m2-es hely áll az utasok rendelkezésére. Az elrendezés hat luxus vendég lakosztályt, napozásra alkalmas alsó fedélzetet, beach lounge-t, spa-t, konditermet és még sok mást kínál.

Oceanco

A Bravo Eugenia jó példája annak, hogy mit lehet elérni a gigajacht osztály csúcsán és találékonyságát már el is ismerék. A 2019 La Belle Classe Explorer Awards-on a Monaco Yacht Club-ban hazavitte a Technology and Innovation Award-ot.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek