“Reggeltől estig”

Sanghaj Xintiandi negyedében Alberto Caiola a színek tetszetős kirakatát rendezte be a Momenti étteremben. A projekt központi koncepciója a ‘reggeltől estig’ elve köré épül, és megkísérli újraalkotni ezt a természetes ritmust egy folyamatosan fejlődő térrel, ahol a reggelitől a koktélokig minden megtalálnak a vendégek. Emellett az is fontos szempont volt, hogy autentikus olasz hangulatot varázsoljanak a helyre, ezért a séma az olasz étkezés kulcselemeit átemeli a kínai étkezdébe.

Momenti

A Xintiandi utcáira nyíló hatalmas üvegablakok és a részben üvegezett plafon révén a tervező Caiola célja az volt, hogy a Momenti vonzó látványt keltsen az elhaladókban és egyúttal összekösse a kinti és a beltéri kontextust.

Momenti

Belépve a vendégeket a bronz bárpult fogadja, amely éles kontrasztot alkot a nyers téglafalakkal. A magas bárszékek hívogatják a vendégeket, hogy elfogyasszanak a bár részen egy kávét vagy koktélt – az olasz kulináris kultúra szellemiségét követve.

Momenti

Az enteriőr további részeit kis asztalok és székek töltik meg, valamint egy vörös márvány asztal dominálja a helyiséget, ahol nagyobb társaságok is élvezhetik az olasz gasztronómiát.

Momenti

A sharing, azaz osztozkodás élményét középpontba helyezve a tér a világítótestek körül szerveződik, amely a színek széles spektrumát hozza el az étterembe.

Momenti

Troffer – a kereskedelmi irodákban használt leggyakoribb fényrendszer-típusokat itt újratervezték, hogy az rgb-vezetett csöveket elhelyezhessék, ezáltal egy folytonos fényszőnyegbe borítsák az éttermet. A nagy folyamán a Momenti változó menüjének élményéhez a fények változó színe kapcsolódik, a világos fehértől a meleg sárga és narancs, majd megnyugtató kékbe fordulva.

 

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek