60-as éves stílusa újratöltve

Richard Quinn hű mottójához: Egy ház, különböző hangok. A változatos, vibráló és merész együttesek a világ legjobb modern dizájnereivel együttműködve jöttek létre. A röviddel a világjárvány kirobbanása előtt megtartott Milan Fashion Week alatt mutatta be először a luxus sí óriás Moncler 8 Richard Quinn kollekcióját. A világszerte elérhető ruhadarabok pont időben érkeztek optimizmusukkal.

Moncler 8 Richard Quinn

A Moncler Genius projekt kezdete óta különböző kultúrákból érkező dizájnereket kérte az ikonikus Moncler pufi kabát által ihletett kapszula kollekció megalkotására. A londoni dizájner, Richard Quinn kollekciójához visszanyúlt a 60-as évek retro-futurizmusához. Egyértelmű a 2001-es Stanley Kubrick hatása, az Űrodüsszeia formái. Természetesen Quinn védjegye, a virágminták sem maradhattak ki.

Moncler 8 Richard Quinn

“Nagyon érdekelt a múltban, hogyan nézhet ki a jövő, különösen a 60-as években” – nyilatkozta Richard Quinn a Vogue Australianak. “Nagyon 2001-es, hatással volt rám az Űrodüsszeia hangulata. Szerettem volna, hogy a minták nagyon retro és merész hatásúak legyenek. A formákat és technikákat szerettük volna előtérbe helyezni, mint a

Moncler 8 Richard Quinn

A Richard Quinn Moncler kollekciójának merész sokszínűségét egy fehér, fényesen megvilágított színpadon mutatták be, felidézve Kubrick sci-fi filmjét.

A százszorszép-, szivárvány- és zebranyomatok kerülnek a tipikus pufi Moncler formára, amelyet a testhez erősített hatalmas szoknya határoz meg. Összességében, és amint azt a márka is kijelenti, ez a gyűjtemény „a filmművészeti környezetbe ültetett ellenőrizetlen nyomatok világának feltárása”.

“Mindig izgalmas valami új és úttörő folyamatnak a része lenni” – folytatta Quinn. “A projektben szereplő kortársak olyan emberek, akiket igazán tisztelek, így jó látni, hogy mindannyiunk határozott nézőpontja érvényesül. Mindig merész egy ilyen esemény és a kreativitásnak hihetetlenül erőteljes kivetítése!

Amikor Moncler-rel dolgoztam, az arról szólt, hogy életre keltsük a meglátásainkat és a kreativitás és vízió soha se essen kompromisszum áldozatává, ez olyan felüdítő!”

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek