Thaiföldi tetőház

A bangkoki Lat Phrao régi házának kiegészítéseként építette meg tetőházát a Looklen Architects, mely a tulajdonos családjának számos elfoglaltságának ad majd otthont. 16×16 méteres négyzet alapra épült tetőházat magánházak veszik körül 3 oldalról, közepén a nyílt udvarral, mely a természetes fényt és szellőzést biztosítja, valamint a meglévő fa is tovább nőhet.

Tetőház

A családi alkalmakhoz igazodik ez a tetőház, melyben egy relax zóna, vendégtér és még egy zongora is helyt kapott. A nyílt elrendezés folytonosságot biztosít a központi udvar körül, mely a ház központi területévé vált, természetes megvilágítást biztosítva a belső elrendezésnek.

Tetőház

A csípőtető közepén található nyílás szellős és légies légkört biztosít, a fa pedig háborítatlanul nőhet tovább. A teljes szerkezet acélból készült, míg a sok felhasznált fa melegséget kölcsönöz, melyhez a tető oldalán lévő rejtett világítás is hozzájárult. A legnagyobb nyitott tér a ház első részénél található összesen 14 méteren.

A Looklen Architects passzívház módszerrel építette a tetőházat, elválasztva a csípőtető északi részét az udvar megvilágítása és szellőzése érdekében. Az ötméteres ablakok északra és keletre néznek, így a házat egész nap fényárban úszik.

Tetőház

Tetőház

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek