A denevér órája

A Warner Bros. által licencelt számos termék között, amelyek a várva várt The Batman-film megjelenésével párhuzamosan kerülnek forgalomba – a Lanvin és EleVen by Venus Williams ruházattól kezdve a Carhartt kapucnis pulóvereken, Puma tornacipőkön, Funko Pop! figurákon és Emilie Heathe körömlakkokon át -, valószínűleg a legdrágább termék ez a luxusóra.

A kedden bemutatott Batman Tourbillon óra – a svájci Kross Studio formatervező stúdióval és gyártóval kötött hivatalos licenc alapján – Bruce Wayne-hez méltó áron kapható: 100 000 dollárért. Az óra dizájnját a Robert Pattinson főszereplésével készült új filmben látható, újragondolt denevérjel ihlette.

Batman Tourbillon

A vásárló pedig nem csak a fekete-piros időmérőt kapja, hanem egy funkcionális, világító alumínium szobrot is, amely a Bat Signal-t ábrázolja. A két darab együtt alkotja a limitált kiadású Batman Collector Set-et, amelyből mindössze 10 darab készül, és amely egy speciálisan erre a célra készült fadobozban érkezik. Marco Tedeschi, a Kross Studio alapítója és kreatív igazgatója a elmondta, hogy a gyűjtői szett 10 darabjából kettőt már elővételben eladtak.

Batman Tourbillon

Ami az óra specifikációját illeti, egy 45 mm-es, kézi felhúzású óráról van szó, amely ötnapos járástartalékkal rendelkezik, és 30 méterig vízálló. Az óra 5-ös fokozatú titánból készült, fekete DLC bevonattal, és középen egy percenkénti egy fordulatos tourbillon található – „ami nem túl gyakori a tourbillon óráknál” – mondja Tedeschi, és egy denevér embléma található a lamellás tourbillon ketrecen (a tourbillon egy forgó, ketrecbe zárt mechanizmus, amelyet úgy terveztek, hogy leküzdje a gravitáció hatását az óra pontosságára). Az órát a Kross Studio saját fejlesztésű és gyártású KS 7’000 kalibere hajtja. Az órában összesen 283 alkatrész található, amelyek mindegyike kézzel készült és Svájcban lett összeszerelve.

Batman Tourbillon

Az órához egy kattintással cserélhető szíjak tartoznak, egy fekete bőrből készült, a DC szuperhős mellkaspáncéljának mintájával domborított, egy fekete gumiból készült, fekete varrással, egy pedig piros gumiból készült, piros varrással.

A fekete mutatók az órát mutatják, míg a piros színnel jelzett percek egy forgó központi korongon jelennek meg. Az idő beállításához a viselőjének meg kell nyomnia egy gombot, amelyen a „Time Set” felirat olvasható a tok szélén, miközben a tok hátlapján lévő D-gyűrűt mindkét irányba elfordítja.

„Szerettünk volna kapcsolatot teremteni az óra viselője és maga Batman között. Úgy gondoltuk, hogy nagyon vicces lenne, ha a Bat Signal ott lenne, hogy szükség esetén felhívhasd Batmant. Ez volt az inspiráció kiindulópontja a tervezésünkben” – mondja Tedeschi.

A kísérő műalkotás eközben közel 33 centiméter magas. „A Bat Signal-t funkcionális műalkotássá alakítottuk át” – magyarázza Tedeschi. „Ez egy lámpa, így használhatod egy szoba megvilágítására, és egyben egy óradoboz is, így az alján van egy rekesz egy óra tárolására.”

Batman Tourbillon

„Hozzáfértünk néhány képhez a forgatásról, mivel a Bat Signal teljesen új” – folytatja. „De ahhoz, hogy valami pontosat alkossunk, sokkal több részletre volt szükségünk, így lehetőségünk nyílt arra, hogy a Warner Bros. vállalattal együtt dolgozzunk, és 3D modelleket is kapjunk, hogy adaptálhassuk. azokat”

A Batman Collector Set a Kross Studio negyedik együttműködése a Warner Bros. Consumer Products-szal. A hároméves független svájci órásmester korábban már dolgozott együtt a filmstúdióval egy Batmobil asztali órán, amely az 1989-es Tim Burton rendezte Batmanben látott Batmobilon alapul (Tedeschi szerint ez az eddigi kedvenc Batman-filmje); egy Space Jam gyűjtőkészleten; és egy óratekercs-sorozaton a DC Comics számára. Tavaly Kross egy 150 000 dolláros, Lucasfilm által hitelesített Halálcsillag-karórát is készített.

A Matt Reeves rendezte The Batman premierjéhez kapcsolódóan – amelynek szereplőgárdájában Zoë Kravitz, Paul Dano, Andy Serkis, John Turturro, Jeffrey Wright és Colin Farrell is szerepel – a Kross Studio egy négy darabból álló, a film szereplőinek képmásával szitanyomott óratekercs-kollekciót is kiad. Kettőt Batmannek, egyet a Macskanőnek és egyet a Riddlernek szenteltek. „Játszottunk a különböző bőrtextúrákkal” – mondja Tedeschi, és megjegyzi, hogy a Macskanő tekercshez karcolásokat adtunk hozzá, mintha egy macska karmolná meg azt. Megpróbáltuk viccessé, de mégis fényűzővé tenni”. Az egyenként 250 dollárba kerülő darabok patentos záródással, fekete mikroszálas belső anyaggal és kivehető párnabetétekkel rendelkeznek.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek