A fekete lovag

A Bentley hivatalosan bemutatta Bentayga S Black Edition modelljét, ami jelentős mérföldkő a gyártó 105 éves történelmében. Ez a különleges kiadás drámai változást hoz a fekete szárnyak bemutatásával a Bentley emblémán, mely egy merész lépés a márkánál esztétikai szempontból.


A Bentayga S Black Edition külsője lenyűgöző, fényes fekete bevonattal helyettesíti az összes fényes burkolatot, amit egy színes sáv kísér az autó körül a Styling Specification karosszérián. Ez a sáv, amely hét figyelemfelkeltő színben érhető el (Mandarin, Signal Yellow, Klein Blue, Pillar Box Red, Ice, Hyper Green, és Beluga), élénk kontrasztot ad az autó sötét palettájához. Ugyanezek a színek okosan visszaköszönnek a 22 hüvelykes fekete felnik mögött látható féknyergeken, fokozva az SUV dinamikus megjelenését.
A Bentayga S Black Edition belső tere továbbra is lenyűgöző a luxus kialakításának köszönhetően. Az ülések és a díszléc Beluga bőrrel vannak borítva, kontrasztos varrása és a kiegészítők, passzolnak az autó külső színéhez. Az üléseken lévő fekete ‘S’ felirat diszkrét, mégis jellegzetes megjelenést biztosít. Az utastér esztétikáját tovább finomítják a szénszálas elemek és az új Dark Chrome csomag, amely felváltja a hagyományos króm és fa díszítőelemeket, karcsúbb és modernebb érzést nyújtva.
Mechanikailag a Black Edition megőrzi a standard Bentayga S robosztus teljesítményadatait. Elérhető egy erőteljes 550 lóerős, 4,0 literes V8-as motorral vagy egy hatékony 462 lóerős V6-os hibrid változattal, amely bőséges teljesítményt és gyorsulást biztosít. A továbbfejlesztett funkciók, mint például a megnövelt lengéscsillapítás a Sport üzemmódban és az összkerék kormányzás, hozzájárulnak a vonzóbb és érzékenyebb vezetési élményhez.
Lenyűgöző kínálata ellenére a Bentayga S Black Edition korlátozott szériás modell. A Bentley még nem közölt konkrét árazási részleteket, de figyelembe véve az előkelő fejlesztéseket és a luxusmárkát, a leendő vásárlók jóval a standard modellek feletti prémiumra számíthatnak, amely a V8-as esetében 235 025 dollár, míg a hibrid változat pedig 243 025 dollártól kerül piacra.
Hogyan viszonyul a Black Edition a Bentley széles körű testreszabási lehetőségeihez?
Míg a Bentley azt állítja, hogy ez az „ideáig a legszembetűnőbb SUV-juk”, egyesek azzal érvelhetnek, hogy a személyre szabottabb, egyedi Bentayga-k vizuálisan lenyűgözőbb módosításokkal hagyták el a gyárat. Mindazonáltal a fekete embléma és a gondosan kiválasztott dizájnelemek bevezetése minden bizonnyal egyedülálló pozícióba helyezi a Black Editiont a Bentley kínálatában.
Ez a kiadás érdekes kérdéseket vet fel a luxusfogyasztói preferenciákkal és a piac csúcsán lévő autóipari tervezés irányával kapcsolatban. Elegendőek-e a finom, tematikus változtatások a felső kategóriás vásárlók érdeklődésének fenntartásához, vagy a csábítás (az ilyen modellek esetében) az exkluzivitásban és testreszabhatóságban rejlik? Csak az idő fogja eldönteni, hogyan fogadják majd a Bentayga S Black Editiont, de tagadhatatlanul lenyűgöző fejezetet ad a Bentley luxus- és innovációs örökségéhez.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek