Szimulátor másként

Láttuk már, hogy a Pagani Huayra R Racing Simulator-ja elmosta a határokat a valóság és a virtuális versenyzés között, de most egy új eszköz került a képbe, amely újradefiniálja a szimulátorokról való gondolkodásunkat. A Pininfarina Formula szimulátor valóban luxuskategóriás autóversenyzést kínál.

Ez a koncepció nem csupán egy átlagos számítógépes játékberendezés, hanem egy igazi műalkotás, melyet Fabio Bilotta tervezett. A különleges dizájnja arra összpontosít, hogy a szépség és a teljesítmény egyesüljön.
A hagyományos szimulátorok általában azért készülnek, hogy elvégezzék a feladatukat. Ezek olyan egyszerűen kialakított berendezések, melyeknél a funkcionalitás áll az első helyen, míg az esztétika háttérbe szorul. A Pininfarina Formula azonban teljesen más utat választ.

Ugyanolyan nagy gonddal és odafigyeléssel készül, mint egy luxusautó. Szénszálas, erősített rétegelt lemezből, rozsdamentes acélból és valódi bőrből épül fel. Olyan szimulátort alkot, mely bármelyik helyiség központi darabjává válhat.
A Pininfarina Formula nem csak jól néz ki, hanem kiváló teljesítménnyel is rendelkezik. Az ergonomikus kialakítását a Formula 1 autók inspirálták, hogy az optimális autóverseny-pozíciót biztosítsa, olyanok számára, akik profi versenyzőként szeretnék érezni magukat. A szimulátor pedálrendszere és a kormánykerék tartója teljes mértékben állítható, hogy mindenki megtalálhassa az igényeinek megfelelő beállítást.
A Pininfarina Formula sokoldalú. Akár a virtuális valóság híve vagy, vagy a hagyományos megjelenést részesíted előnyben egy egyszerű képernyővel, ez a szimulátor mindkettőt képes kiszolgálni. Az eszközök könnyen integrálhatók különböző játékrendszerekkel, így mindenki megtalálhatja a saját stílusának és költségvetésének megfelelő berendezést.
Bár a Pininfarina Formula jelenleg csak koncepció, ennek ellenére már jelentős figyelmet kapott innovatív megközelítése miatt az autóverseny-szimuláció terén. Egy új korszakot képvisel, ahol a nem csak a játékbeállítások funkcionálisak, hanem maga az eszköz is felér egy műalkotás szépségével.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek