A hegybevájt luxus

Könnyű lenne egyszerűen elhajtani az NCaved luxusháza mellett, amely a görög Serifos-sziget zord tája között rejtőzik. A Mold Architects által tervezett otthon olyan jól elfoglalja a helyét a sziklás dombban, mintha csak a része lenne. A ház a Studio 265 nevű cég szerkezeti mérnökeivel együttműködve jött létre és irigylésre méltó helyen, egy kis félreeső öbölben található.

A mérete 360 négyzetméter három emeleten elosztva, ami Mold Architects szerint úgy fest, mint egy szilárd és üreges 3D sakktábla. Az építkezés során a gépek eltávolították a táj egy részét, hogy helyet teremtsenek az épületnek, aminek elkészítéséhez két évre volt szükség, 2020 végén fejezték be.

NCaved luxusháza A süllyesztett kialakítás nagyon hasznos, hogy menedéket biztosítson a környéken erős szél ellen. A kőzet és a talaj természetes szigetelő tulajdonságai hozzájárulnak ahhoz, hogy a belső tér viszonylag stabil hőmérsékletet tartson.

NCaved luxusháza
“Védett menedékhely létrehozását szerettük volna elérni, a gyönyörű kilátással, de nyilván az erős északi szélnek kitéve, arra jutottunk, hogy a lejtőn építkezünk a talajszint helyett. A lépcső összeköti a három szintet kívülről, és egyenesen a főbejárathoz vezet, amely a nappali tetőterén található. A ház belsejébe érve feltárulnak a ház eredetileg rejtett terei is, miközben két oldalon is csodás kilátás tárul a szemünk elé: a lejtő részen a tengert, a felfelé ívelő részen pedig az eget csodálhatjuk.”

NCaved luxusháza
A belső elrendezés el van osztva a főház és az önálló vendégház között, az elsüllyedt külső lépcső a lakóhely hosszában húzódik, és minden teret összeköt (bár van egy belső „lebegő” lépcső is a főotthonban). A medence a teraszon várja a hűsölni vágyókat.

NCaved luxusháza
A belső lakótér nagy részét egy nagy, nyitott terű szoba foglalja el, amelyben konyha és a szomszédos étkező található, a közelben pedig egy süllyesztett ülőhely. A szoba nagy, tolható üvegajtókkal ellátott teraszra nyílik. A fő hálószoba szintén úgy van elrendezve, hogy a lakói azonnal az Égei-tengerre nyíló kilátást csodálhassák, ahogy felkelnek. A díszítés nem mindenkinek lehet ínyére, ugyanis főleg betonból áll, ráadásul a félénkebbek sem fognak nyugodt szívvel zuhanyozni az üvegfalú fürdőszobában, de a természetes kő és fa lágyítja az indusztriális hatást. A nyitott elrendezés és a rengeteg üveg pedig segít megvilágítani a belső teret.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek