A kastélymobil

Hogyan fognak kinézni a jövő luxus lakóautói? Kiderült, hogy a Marchi Mobile-nak köszönhetően nem kell sokat várnunk, hogy megtudjuk. Az osztrák márka ultraluxus lakóautója, az Elemment Palazzo Superior úgy néz ki, mintha egy víz alatti bolygóról teleportálták volna a Földre.

Az őrült, akváriumszerű pilótafülke miatt azt hihetnénk, hogy ez egy kerekeken guruló tengeralattjáró, nem pedig egy lakóautó. De a jármű vad dizájnját extravagáns kirándulásokra szánják és a túlzó funkciók listáját mutatja be, beleértve két különálló emeletet és egy felugró tetőtéri éjszakai klubot.

Elemment Palazzo Superior

Marchi a jellegzetes lakóautót „kastélymobilnak” nevezi, és könnyű megérteni, hogy miért. Merész orr-részét Luigi Colani német formatervező azon kísérletei ihlették, amelyekkel az 1970-es években aerodinamikusabbá és biztonságosabbá próbálta tenni a nyerges vontatókat.

Elemment Palazzo Superior

Gyorsan előre ugrott 50 évet, és az ő ötleteit ehelyett erre a kétszintes mobilházra alkalmazták. A pilótafülke sugárhajtású műszerfallal van felszerelve, és lenyűgöző, oldalirányú kilátást nyújt az előtted lévő útra. Azért sem kell aggódn, hogy túl sokat süt be a nap – az üvegek egy állítható napvédő rendszerrel elsötétíthetők.

Elemment Palazzo Superior

Az Elemment Palazzo Superior még lakóautós mércével mérve is hatalmas. A jármű végétől végéig 13 méter hosszú, és 2,5 méter széles, bár a belső tér egy része 5 méter hosszúra bővíthető faltól falig. Teljesen kibontva 70 négyzetméternyi belső tér áll rendelkezésre, ami körülbelül annyi, mint egy 1 hálószobás New York-i társasházi lakás. Marchi ezt jól ki is használta.

Elemment Palazzo Superior

Az alapfelszereltségek mind jelen vannak, mint például a teljesen felszerelt konyha, a 42 hüvelykes LED TV-vel ellátott szórakoztató részleg, a fő hálószoba egy king size méretű ággyal, amelyet a cég szerint ugyanaz a cég készített, amely a királyi családnak is szállított ágyneműt. De van néhány extravagáns funkció is, amelyet nem minden lakóautóban találsz meg, mint például egy borszekrény a bárban, állítható kanapék és egy spa-stílusú fürdőszobai részleg üvegezett esőzuhannyal.

Elemment Palazzo Superior

És mint minden nagyszerű luxustér, ez is saját kültérrel rendelkezik. A lakóautó különlegessége egy befalazott fedélzeti terület, amely egy automata emelőrendszer segítségével kiemelhető a tetőből. Az így kialakított Sky Lounge saját égboltozattal, bútorokkal, fűtött padlóval és Steinway & Lyngdorf hangrendszerrel rendelkezik. Más szóval, ez a saját tetőtéri éjszakai klub.

Elemment Palazzo Superior

Ahogy azt már kitalálhattad, a Marchi lakóautócsaládjának csúcsán a Marchi Elemment Palazzo Superior áll, amelyet egy bivalyerős, 600 lóerős hathengeres Volvo motor hajt. A vállalat nem adja meg a hatalmas lakóautó árát, de a hírek szerint 3 millió dolláros árcédulát visel.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek