A kétlapos karóra

A 2001-ben bemutatott Sky Moon Tourbillon még mindig a Patek Philippe (az egyik legjobb luxus óramárka) második legbonyolultabb karórája és a gyűjtők által leginkább csodált darabok egyike. 2013 és 2016 között még két változatot készítettek: egy fehérarany tokos verziót kék zománc számlappal és egy fehérarany tokost fekete zománccal.

Sky Moon Tourbillon

E kétlapos karóra legújabb változatában a rózsaarany meleg tónusai barna grand feu zománccal párosulnak. A számlap peremét, a holdfázis-nyílást és a forgótárcsa holdját champlevé zománc díszíti.

Sky Moon Tourbillon

Ezzel a technikával az arany számlapot a kiválasztott körvonalaknak megfelelően kézzel kivájják, majd a mélyedéseket kézzel kitöltik zománckeverékkel. Az egyes bevonatok között a számlapot rendkívül magas, 850 °C-os hőmérsékleten kiégetik. A számlap közepén egy grand feu cloisonné zománcból készült díszítés található, amelyet vékony lapos aranyhuzal segítségével hoznak létre.

Sky Moon Tourbillon
A 44 mm x 17,35 mm-es tok, a koronák, az ismétlőcsúszda és a hajtókaros zár kézzel gravírozott, volutákból és arabeszkekből álló motívummal van ellátva minden oldalon. Ennek a folyamatnak az elvégzéséhez több mint 100 munkaórára van szükség. A Sky Moon Tourbillon 12 komplikációt kombinál, köztük egy tourbillon-t és egy percismétlőt, amely katedrális gongokra üt.

Sky Moon Tourbillon
Az elülső számlapon öröknaptárt találunk retrográd dátummal, holdfázis kijelzéssel és szökőév-ciklussal. A másik oldalon egy csodálatos égi térképet láthatunk: három egymás fölött elhelyezkedő korong különböző, pontosan kiszámított pályákon mozog, hogy újraalkossa a Hold és a csillagok látszólagos mozgását, ahogyan azok az északi féltekéről nézve láthatók.

Sky Moon TourbillonAz előző, fehéraranyból készült, fekete grand feu zománc számlapú modellt felváltó új Patek Philippe Sky Moon Tourbillon Haut Artisanat egy pár kézzel gravírozott rózsaarany mandzsettagombbal együtt kerül forgalomba.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek