Szobor a vízen

Olaszország felelős a világ legcsodálatosabb szobraiért. Most egy toszkán stúdió egy olyan szuperjachtot készített, amelynek célja, hogy méltó legyen ehhez az örökséghez. A Leoni Design Workshop most mutatta be új koncepcióját, amelynek kanyargós ívei és vonalai még a magas reneszánsz szobrászok számára is értékesek.


Az 50 méter hosszú hajó az Etere névre hallgat, ami olaszul étert jelent. A stúdió szerint a lendületes külső “egy éteri szobrot tükröz, amelyet a tiszta égi szél és levegő mintázott”. A tipikus márvány helyett ez a tengerjáró szobor könnyű alumínium hajótesttel rendelkezik, hogy könnyedén tudjon siklani az óceánon.

Etere
Az Etere öt fedélzettel és nagyvonalú belső térrel rendelkezik. A hajó középpontjában a főszalon áll, amelynek padlótól a mennyezetig érő üvegablakai panorámás kilátást nyújtanak. Máshol öt luxus kabin található, amelyekben összesen 10 vendég, valamint kilenc fő személyzet fér el.

Etere

A csúcs természetesen a főnöki lakosztály, amely saját privát terasszal rendelkezik, ahonnan még több kilátásban gyönyörködhetünk.
Ami a külsőt illeti, a tengerészek kétféle elrendezés közül választhatnak. A hagyományos hátsó kialakításban a főfedélzeten egy nagyméretű társalgóhelyiség és egy belső strandklub található, amelyhez egy hátsó bukónyíláson keresztül lehet hozzáférni.

Etere

Ezzel szemben a nyitott strandklub változat pontosan olyan, mint amilyennek hangzik, és egy hatalmas, vízparti társalgóval rendelkezik, amelyhez végtelen medence és bár tartozik. Ezenkívül mindkét elrendezésben a felső fedélzeten jakuzzi és bár is található.
Természetesen a szuperjachtot felszerelték a szükséges kiegészítőkkel. A garázsban egy Castoldi 21 tender és egy mentőcsónak, valamint három jet-ski és néhány Seabob is elfér.

Etere
Ami a meghajtást illeti, a hajót két MTU 16V 2000-es motor hajtaná, amelyek 10 csomós sebességgel 4000 tengeri mérföldes hatótávolságot és 19 csomós végsebességet ígérnek. Lássuk, mit tud Michelangelo vízi Dávidja.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek