6000 dolláros hamburger wagyu marhahússal és Beluga kaviárral

A világ legdrágább hamburgerébe fehér szarvasgomba, Iberico sonka és Macallan single maltból készült szósz is kerül. Általában akkor döntünk a hamburger mellett, ha valami olcsó és kiadós ételre vágyunk. Ennek ellenére megannyi séf kísérletezik azzal, hogy a gyorséttermekben kínált ételből luxusfogást varázsoljon.


Legutóbb a hollandiai Voorthuizenben lévő De Daltons étterem séfje, Robbert Jan de Veen állt elő ilyen különleges hamburgerrel. Az aranyleveles zsemléje miatt Golden Boynak (Arany Fiú) keresztelt hamburger a McDonald’s-os menü óriási, dekadens változata, ami többe kerül, mint egy Omega Speedmaster.

Hamburger
Az utóbbi évtizedben egyre több drága hamburgerre bukkanunk, de Jan de Veen’s találmánya minden eddiginél többe kerül. Hogy ezt mi indokolja? A kivételes hozzávalók. A húspogácsa például az legjobb japán wagyu darált marhahúsból és oldalasból készül. Erre Paleta Iberico Bellota sonka, Beluga kaviár és királyrák megy, valamint olyan hagymakarikák, melyek tésztájába Dom Peringnon kerül. Mindezt sáfrányos, pezsgős, arany borítású buciban tálalják. Még a mártás is luxustermék: a hamburger barbecue-szósza többek között Kopi Luwak kávé és Macallan whisky felhasználásával készül.

Hamburger

A De Daltons szerint a Golden Boy intenzív ízvilággal rendelkezik, és ezt nem nehéz elképzelni.
Szóval mennyibe is kerül összesen de Veen kiadós hamburgere? Szerény 5000 eurós, azaz nagyjából 6000 dolláros áron reklámozzák. Ezzel magasan a világ legdrágább hamburgere. A cím eddig a Las Vegas-i Mandalay Bay Casino-ban készülő, 5000 dollár értékű burgerét illette, amibe wagyu marhahús, libamáj és fekete szarvasgomba került – ennek árát igazából a 1995-ös bordeauxi Chateau Petrus dobta meg, ami kísérőként járt hozzá.
Bár 6000 dolláros hamburger sokunk számára elérhetetlen, az első Golden Boy-t már el is adták. Jó hír, hogy a bevételt egy élelmiszerbanknak adományozták, így többek éhségét is csillapította a világ legdrágább hamburgere.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek