Luxus bungalló Toszkánában

Látogatóit várja az első Casa Ojalá a fenséges Val d’Orciában, Toszkánában. A luxusházat Beatrice Bonzanigo olasz építész tervezte, és a 2019-es milánói divathét alkalmával mutatták be. Bonzanigo most összeállt a toszkán Rosewood Castiglion del Bosco luxusszállodával, hogy felavassa az első Casa Ojalá-házat.


Azóta, hogy Bonzanigo 2019-ben bemutatta a díjnyertes ház terveit, összeállt Ryan Nesbitt-tel, és megalapította a Casa Ojalá társaságot. Következő lépésként a cég felavatja a Capanna borvidéken lévő vendégházát, ahol a Brunello di Montalcino vörösbor készül. A környék háborítatlan nyugalmat biztosít, valamint tökéletes kilátást nyújt a távoli hegyekre és a ciprusfákra.

Casa Ojalá
A henger alakú Casa Ojalát a vitorláshajók inspirálták: egy kötelekből, fogókból, csigákból és forgattyúkból összeálló manuális szerkezettel működik. A vendégek kedvük szerint alakíthatják a 27 négyzetméteres kabint: a feltekerhető falaknak köszönhetően nyílt és zárt tereket is létre lehet hozni.

Casa Ojalá

Maximális mértékű helykihasználás érdekében a két ágy a mahagóni padlózat alá van rejtve. A háznak tetőterasza is van, amelyre egy létrán lehet felmászni, valamint egy gyönyörű fürdőkádja, melyből nyugodtan és kényelmesen gyönyörködhetünk a táj szépségeiben.

Casa Ojalá
A Casa Ojalá gondosan válogatott fagerendákból, újrahasznosított műanyagból készült textíliából és kézzel készített kerámiából épült. A szerkezethez fotovoltaikus panelek, esővíz feldolgozó rendszer és szennyvíz tisztító berendezés is tartozik, melynek köszönhetően a ház akár a legtávolabbi pontokra is elszállítható.

Casa Ojalá
„Nagy örömmel nyitjuk ki kapuinkat – először Olaszországban és a Castiglion del Bosco partnereként –, hogy kivételes vendégeink számára tökéletesen egyedülálló lehetőséget kínáljunk a hotel csodáinak felfedezésére” – nyilatkozta Bonzanigo, a Casa Ojalá igazgatója.
Bonzanigo hozzátette: „úgy gondolom, az általam tervezett ház egyfajta boldogság luxusát nyújtja, amit a föld akármelyik pontjáról érkező vendégek megtapasztalhatnak. A ház a kézművességet és a civilizáció gyökereihez való visszatérést élteti. Elfeledteti az utazás automatizmusát és a mai, virtualitáson és technológián alapuló világot.”

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek