A Louvre első virtuális valóság projektje életre kelti Mona Lisát

A Louvre új kiállítást nyitott, amely során Leonardo da Vinci életét és munkásságát kívánják megünnepelni. A művész 500 évvel ezelőtt hunyt el a franciaországi Amboise-ban. A festményein, rajzain, leírásain és szobrain kívül a retrospektív kiállítás a múzeum első virtuális valóság élményét is elhozza a látogatók számára, így élőben találkozhatunk majd Mona Lisával is.

Mona Lisa: Beyond the Glass

„A da Vinci kiállítás keretében a Musée du Louvre bemutatja az első VR (virtual reality, azaz virtuális valóság) projektet, amely a HTC Vive Arts közreműködésével készült el. Az embereknek olyan élményben lehet részük, amely során mindent átható részletességgel tekinthetik meg ezt a mesterművet. Ez az együttműködés segít abban, hogy a látogatók magát Mona Lisát is megismerjék, valamint a legendákat és mítoszokat, amelyek övezik őt.”


A híres festményt csak 2018-ban több mint tízmillióan nézték meg. A Mona Lisa: Beyond the Glass projekttel azonban most új színben láthatjuk ezt a különleges nőt. A bemutatón a HTC Vive headsettel kell majd körbejárni a festményt. Az eszköz olyan részletekkel is megismertet majd, amikről eddig biztosan nem hallottunk. A HTC Vive tulajdonosok pedig otthon is részt vehetnek majd az élményben Viveporton keresztül. A kiállítás 2020. február 24-ig tekinthető meg.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek