A TAPO minimalista üvegháza a Csendes-óceán partján

A TAPO (Tomioka építészeti tervezőiroda) legújabb projektjéhez tervezte a „horizont házat”, mely a japán Omaezaki város partmenti helyszínére készült, ahol egy domboldalon helyezkedik el, panorámás kilátással a csendes-óceánra, így a lakók számára akadálytalan kilátást nyújtva a tengerre. A part vonalával párhuzamosan épített épület ötvözi a világos és szellős tereket a minimális belső térrel.

TAPO

A házat a TAPO két emeletesre tervezte, méreteit tekintve 21 x 8 méter az alapterülete. Az alsó szintre belépve a bejáratból máris kilátás nyílik az óceánra.

TAPO

Az alsó emelet tartalmaz egy dolgozószobát, egy gardróbot és egy különálló japán stílusú vendégszobát fürdőszobával és konyhával. Mindemellett egy folytonos erkély fut végig ezen a szinten, ahol körbejárhatunk, így a lakók élvezhetik a természetes környezetet és az óceáni szellőt.

TAPO
A felső szinten megtalálhatók a nappali, étkező és konyhai területek, amelyek mindegyike hihetetlen tengerre néző kilátással büszkélkedhet a hatalmas, padlótól a mennyezetig érő ablakoknak köszönhetően.

Az emeleti fürdőszoba rendelkezik a legfigyelemreméltóbb kilátással a tengerre, melyet egy 21 méteres panorámaablak biztosít. A felső szinten van egy hálószoba, egy gyerekszoba, egy WC és egy kisszoba, kilátással a déli Alpokra és a Fuji hegyre.

A „horizontális ház” szerkezetéhez egy 3,6 méter átmérőjű acélkeretet használtak. A lakás belső tere minimális maradt, fehér falakkal és mennyezettel, valamint világosszürke csempézett padlóval.

Ez a letisztult esztétika az üvegek sokaságával kombinálva lehetővé teszi, hogy a ház legfőbb jellegzetességeinek középpontjába az óceánra néző panoráma kerüljön. Ezáltal a ház tökéletes keretet képez a körülvevő gyönyörű tájnak.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek