A világ legmagasabb fa felhőkarcolója Vancouverben épül meg

A Perkins + Will nyilvánosságra hozta a világ legmagasabb felhőkarcolóját Vancouverben. A Canada Earth Tower egy hatalmasa fa tömeg, amelyet a város Central Broadway folyosója mentén tervezték.

Canada Earth Tower

Bruce Langereis, a Delta Land Development elnöke mutatta be a cég tervét, hogy egy olyan projekttel alakítsák át az 1745 West 8th Avenue-n található 1350 négyzetméteres birtokot, amely 40 emelet magasan fog az égbe szökni. A Canada Earth Tower egy új minta és viszonyításai alap kíván lenni a zöld építkezésben.

Canada Earth Tower

Langereis partnere Peter Busby lett a Perkins + Will irodától öt évvel ezelőtt. Az eredménye egy olyan felhőkarcoló lett, amelyben 200 lakás fér el. Minden három emeleten a torony délre néző oldalán lesz egy kültéri kert az adott szekcióban élők számára. Lent prémium irodahelyiségek és üzletek, például élelmiszerboltok lesznek. A kereskedelmi helyiségek és éttermmek egy hatalmas udvaron sorakoznak majd, amely a West 8th Avenue-re nyílik majd.

Canada Earth Tower

A projekt összesen 35 millió négyzeméter alapterülettel büszkélkedhet majd. A szerkezet túlnyomórészt tűálló laminált fából (CLT) készül majd. A padlólemezekhez, a szerkezettartó oszlopokhoz és a külső részekhez faanyagokat használnak, míg a felvonókat és a tűzlépcsőt tartalmazó beton héját földrengés és tűzbiztosra építik.

Canada Earth Tower

„Nem próbáljuk meg radikálisan megváltoztatni azt, hogy az épületeket megalkotják, de szeretnénk megváltoztatni, hogy miből készülnek”. Mondta Langereis. „Szeretnénk a lehető legalacsonyabbra szorítani a szén-dioxid kibocsátást, és ezt a megoldást építészek, mérnökök és építkezési kutatók is megvizsgálták.”

Canada Earth Tower

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek