Beton ötszög

Karina Wiciak a Wamhouse Studio-tól egy ‘pentaházat’ képzelt el – egy családi otthont, amelyet a hegyek csúcsainak kontúrja ihletett.

Beton ötszög

Figyelembe véve a koncepciót, illetve ahogy a név is sugallja, a projekt az ötszög forma geometriájára épít, hogy a lejtős falakkal a hegyek formáját juttassa eszünkbe. Az építész minimalista stílusúra tervezte a házat, egyúttal a dekonstruktivizmus előtt is tiszteleg a formával, amely jelenleg a koncepció fázisában van.

Beton ötszög
A család számára tervezett Pentahouse 580 négyzetméter alapterületű, amit 142 négyzetméter föld alatti garázs egészít ki. A ház tömege több, különböző méretű ötszög formából áll össze, ezzel tovább hangsúlyozva a hegy koncepciót, ahogy az egész struktúra hegycsúcsok sorozatára emlékeztet. Ezek a különálló formák különböző funkciókat tesznek lehetővé, úgy, hogy a legkisebb a ház bejárata, amely aztán a kétszeresére nő, hogy a második emeletnek adjon otthont.

Beton ötszög
A hegyek alkotó sziklákra utalva a betont választották a ház alapanyagául. A beton homlokzatokat hatalmas üvegfelületek egészítik ki, amelyek rengeteg fényt engednek az épület belsejébe, egyúttal megtörik a ház masszív jellegét. A Pentahouse látványvilágát az egyedileg kialakított táj teszi teljessé, amelynek beton útjai szintén az ötszög elrendezésen alapulnak.

Beton ötszög

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek