Építészet Hírek

A skót kastélyok és a biofilikus formatervezés

Skót kastélyok és biofilikus formatervezés ihlette Barry Wark ötletét, hogy hogyan építse újra a Glasgow School of Art művészeti iskolát. Az eredeti dizájn Charles Rennie Mackintosh nevéhez fűződik, az épület 1897 és 1909 között épült. Megújult művészeti és építészeti iskolaként funkcionált, majd 2014-ben és 2018-ban tűzvész áldozata lett kétszer.

All Tech Design Hírek

A dizájn hangja

A luxus dán elektronikai fogyasztói cikkeket gyártó márka, a Bang & Olufsen, a cég 90. születésnapja alkalmából kiadta a Beolab 90 névre hallgató, ikonikus speakerét.

Beauty Design Hírek

Virágok az Avatarból

Rik Oostenbroek dizájner és illusztrátor bemutatta szürrealista sorozatát, mely egy teljesen új világba repít. Az Avatar ihlette a sorozatot, amely hipnotizálóan színes virágokat mutat be. A művész csodálatos átmenet nélküli hatást ért el a színek elegyítésével.

Hírek Yacht

Fibonacci, az úszó versenyzongora

A Fibonacci nevű elektromos katamarán, bár inkább hasonlít egy úszó versenyzongorára, autótervezők keze alatt született, akik úgy gondolták, hogy a yacht építés világa készen áll a jövőbe tekinteni.

Design Hírek

Bútor 900 kg kartonpapírból

Ha bútorról van szó, rögtön a tradicionális anyagok jutnak eszünkbe, fa, fém, esetleg műanyag. Vadim Kibardin viszont úgy döntött, itt az ideje az innovációnak a fenntarthatóság érdekében és papírból álmodta meg bútordarabjait. Igazi mesterművek, amelyek kézzel való megalkotásával 5110 munkaórát töltött.

Építészet Hírek

A nyugalom szigete

Gyönyörű kerttel egészült ki az angliai Suttonban megtalálható Royal Marsden Maggie’s Centre, hogy az Ab Rogers által tervezett biztonságos, kagyló alakú építényében várja vendégeit. Az idén megnyitott épület a Royal Marsden kórházhoz közel található és ingyenes gyakorlati, érzelmi és társadalmi támogatást kínál a rákbetegséggel küzdők számára.