Botanikus kert virágalakú tetővel

A Gangseo-gu negyed szívében található botanikus kert a világ legnagyobb üvegháza. A Chan-Joong Kim által tervezett park négy fő térből áll: egy vidámparkból, egy erdőből, egy tavas kertből és egy lápos kertből.

Botanikus kert Szöulban

A különböző területeken tizenkét-féle növényt találunk tizenkét különböző városból (például Bogotából, Barcelonából, San Franciscóból és Athénból). Ezzel az alkotók a különböző földrajzi területek növénykultúrája és klímája előtt tisztelegnek.

Botanikus kert Szöulban
A botanikus kert idén májusban nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Az épület különlegessége a virág formájú üvegkupola, amely középen alacsonyabb, a széleken pedig magasabb, ezzel a virág természetes formáját szerették volna megtartani.

Botanikus kert Szöulban

Az obszervatóriumban egy gyaloghídon sétálhatunk körbe a kerteken, így több szögből is megcsodálhatjuk ezeket a különleges növényeket. A száz méter átmérőjű tetőszerkezet különleges, üvegszerű műanyagból készült, amelyen át rengeteg természetes fény árad be a kertbe, a könnyű anyag pedig csökkenti a szén-dioxid kibocsátást.

Botanikus kert Szöulban

 

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek