A világ legtisztább hómobilja

A svéd Vedde gyártó megnyitotta a foglalásokat az új, teljesen elektromos Alfa Electric Snowmobile-ra, amely a márka állítása szerint “a világ legtisztább hómobilja”.

A Pininfarina olasz karosszériaépítő céggel együttműködésben tervezett jármű karcsú, aerodinamikus formatervet kínál, amelyet olyan hűvös tónusú színekkel egészítenek ki, mint a fehér, a szürke és a narancssárga. A motoros szán az év 3000-hez hasonló első és hátsó lámpákat is tartalmaz, valamint egy szélvédőt, amely biztosítja a tiszta látást a Black Diamondon.
Az Alfa hómobil 130 kW-os elektromos motorral van felszerelve, amely akár 175 lóerőt is elérhet. 270 kg folyamatos vontatási teherrel rendelkezik, és nagyjából 3,5 órát vesz igénybe a teljes feltöltés.

A járművel 100 km hatótávolságot érhetsz el, amely olyan hőkezelő rendszert tartalmaz, amely lehetővé teszi, hogy akár -35 fokos hidegben is működjön. Az Alfa előszériáját idén tesztelik a szállítások előtt, a fenti specifikációk szerinti gépekkel.
A “legtisztább hószán” állítását alátámasztandó, a Vidde szerint az Alfa Electric kevesebb mint 100 gramm CO2-t termel kilométerenként. Emellett a márka újrahasznosított anyagokat dolgozott bele a tervezésbe, hogy csökkentse a jármű szén-dioxid-kibocsátását.
Természetesen az Alfa nem az első elektromos hószán, amely piacra kerül. A Taiga 2022-es Nomadját a világ első elektromos hómobiljaként tartják számon. Úgy tervezték, mint egy széles karosszériával rendelkező haszonhószánt, amely akár 510 kg terhet is képes vontatni.

A Nomad valamivel lassabb, mint az Alfa, mindössze 120 lóerőre képes, 100 km hatótávolsággal. De ez is készen áll arra, hogy 3,5 órás töltési idő után nekivágjon a lejtőknek.
A Vidde Alfa hószán ára 28 186 dollárról indul. A tiédet már most lefoglalhatod a márka weboldalán keresztül.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek