Álomhajó

Az Open Independence legújabb szuperjacht koncepcióját nem véletlen keresztelték Vast 72-ra („vast” szó jelentései többek között „óriási”, „hatalmas”, „széles”). Az epikus 236 láb hosszú hajótestnek minden részlete álomba illő.


A luxusjachtok specialistája a Vast 72 külsejének tervezésekor ismét Cristopher Seymourral és Carl Esch-sel állt össze. A fém hajótestet vékony és kanyargós vonalak és diszkrét stílus jellemzi, az orr kialakítása pedig nagyobb hatékonyságot és stabilitást tesz lehetővé.

Vast 72
A beltér megtervezésekor a társaság egy másik kedvenc partnerével, a Thedoros Foriadissal dolgozott össze. Bár számos Art Deco motívumot használtak fel, a dizájn összességében több építészeti stílus keverékének mondható.

Vast 72
A hajóba 12 személy elszállásolására elegendő 6 tágas szobát, valamint egy 15 személyt befogadó személyzeti részleget terveznek. A fő fedélzeten található fényűző tulajdonosi lakosztály két gardróbszobával, egy magánirodával és két – egy jobbra és egy balra néző – erkéllyel válik teljessé.

Vast 72
Az utazóknak számtalan luxusszolgáltatás áll a rendelkezésükre: a hajón edzőterem, helikopter leszálló, és nem kevesebb mint három úszómedence található. Ezeken kívül beach clubbal és bárral is rendelkezik, a fürdőplatformról pedig egyenesen az óceánba ugorhatunk. Arrébb, a jacht tágas garázsában bőven jut hely két segédhajónak, két RIB-hajónak, négy Jet Skinek és egyéb közkedvelt vízi játékszereknek is.

Vast 72
A Vast 72 erejét és gyorsaságát illetően még nem tudni pontos adatokat, de az Ocean Independence azt állítja, a hajónak 14 csomós utazósebessége és 18 csomós maximum sebessége lesz.

Vast 72
Bár a kivitelező még nem fedte fel magát, az építkezés várhatóan 48 hónapig fog tartani egy észak-európai kikötőben, így a hajó már 2023-ban útnak indulhat. A kivételes társaság előző munkája egy 360 láb hosszú megajacht koncepció, a Century X volt, melynek legyártása 2024-re van ütemezve.

Vast 72
A Vast 72 áráról csak érdeklődők tájékozódhatnak, de gyanítjuk, hogy a nevéhez hűen az összege is óriási lesz.

Vast 72

Vast 72

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek