Audemars Piguet [RE]Master

Az Audemars Piguet [RE]Master kollekciója 2024-ben jelentős bővülést jelentett a [RE]Master02 bemutatásával. Négy év telt el az elődjének bemutatása óta, és ez az újdonság erősen merít a vintage ref. 5159BA az 1950-es évek végéről és az 1960-as évek elejéről.

Az új [RE]Master02 egy merész, aszimmetrikus 41 mm-es tokkal tűnik ki, amely a márka egyedi Sand Gold ötvözetéből készült. A számlap lenyűgöző kontrasztot mutat a PVD kék különböző árnyalataival, amelyeket homokarany vonalak szegmentálnak, amelyek órajelként is szolgálnak, kiegészítve a homokarany mutatókat. Ezek a funkciók egy egyedülállóan csiszolt kristály alatt vannak elhelyezve, amely tükrözi az óra általános szögletes és brutalista tervezési ethoszát.
Az Audemars Piguet 5159BA, amely a [RE]Master02-t ihlette, az 1960-as évek terméke volt, és hangsúlyos fülével és határozott aszimmetriájával megtestesítette a brutalizmus lényegét. A modern változat, a [RE]Master02 kihasználja a kortárs gyártási technológiák előnyeit, lehetővé téve a 20. század közepén elképzelhetetlen, pontosabb formákat és precízebb részleteket.
Ez az időmérő nemcsak technikai, hanem vizuális csoda is. A 18k homokarany tokja finom középutat kínál a rózsaszín és a fehérarany hagyományos árnyalatai között. Ennek az ötvözetnek a választása aláhúzza az Audemars Piguet elkötelezettségét az esztétikai finomság iránt. A „Bleu Nuit, Nuage 50” névre keresztelt számlap olyan kifinomultságot kölcsönöz, amely túl nagyszabásúnak tűnhet az alkalmi említésekhez.
A gyűjtők számára vonzó lehet a [RE]Master02 egyedi formája, mivel ez egy speciális szerkezetet tesz szükségessé. Az óra szíve, az Audemars Piguet Calibre 7129, egy extra vékony, önfelhúzós szerkezet, amely 52 órás járástartalékkal büszkélkedhet, ami 2,8 mm-es vastagságához képest lenyűgöző. Technológiai képességei és karcsú profilja ellenére a szerkezet integrálása az óra jellegzetes dizájnjába néhány rajongónak többet kívánhat, különösen, ha figyelembe vesszük a 47 200 dolláros árcédulát.
Az esetleges kritikák ellenére a [RE]Master02 az Audemars Piguet figyelemre méltó projektje, amely egy egyedi ötvözetet és a részletes kézműves munkát elegyíti. A márka fejlődő szemléletének bizonyítékaként áll a márka gazdag óratervezési örökségének újragondolásában és ünneplésében. Azonban az, hogy valóban megfelel-e a mesteri remaster védjegyének, attól függhet, hogy milyen személyes elvárások vannak az órai újításokkal szemben az esztétikai és történelmi elismeréssel szemben.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek