Teheráni villa

A Teherán festői Lavasan területén fekvő Villa Calm projekt a modern építészet jelzőfényeként tűnik fel, amelyet az Ufo Studio ügyesen tervezett. A neves építész, Bahman Behzadi irányítása alatt ez a projekt egy 3200 négyzetméteres kertben bontakozik ki, menedéket nyújtva a nyüzsgő városi élet elől.


Maga a villa 520 négyzetméteren terül el két aprólékosan megtervezett emeleten. A földszinten találhatóak a fő közösségi terek, amelyeket a zökkenőmentes interakcióra és funkcionalitásra terveztek. Ahogy az első emeletre feljutunk, tágas hálószobák fogadnak, amelyek mindegyike úgy van kialakítva, hogy a kényelem maximalizálása mellett magánéletet biztosítson.
A Villa Calm tervezésének egyedülálló aspektusa a kertben való központi elhelyezkedése, amelyet minden oldalról körülvesz a természet. Ez az elhelyezés nem csak esztétikai, hanem stratégiai jelentőségű is, mivel megfelel a helyi építési előírásoknak, amelyek lehetővé teszik a nyílásokat az épület mind a négy oldalán. Ez az elrendezés bőséges természetes fényt biztosít, és akadálytalan kilátást nyújt a buja környezetre.
A telek domborzata viszonylag meredek lejtőt mutat, amit a tervezőcsapat kreatív előnnyé alakított. A villa fő teste a lejtő tetején ül, lehetővé téve a lakók számára, hogy élvezzék a magasan fekvő kilátást. A bejáratot és a medence területét viszont ügyesen integrálták magába a lejtőbe, ezzel is fokozva a villa funkcionalitását és esztétikáját.
Ez az átgondolt integráció a tájba biztosítja, hogy a Villa Calm ne csak egy lakóhely legyen, hanem egy kilátó, ahonnan megcsodálhatjuk Lavasan szépségét. A lejtő gondos figyelembe vétele is bizonyítja az Ufo Studio elkötelezettségét a környezettudatos tervezés iránt, minimalizálva a földterület megzavarását, miközben maximalizálja az esztétikai vonzerőt.
A 2024-re tervezett befejezéssel a Villa Calm nem csupán egy ideiglenes építmény, hanem Teherán építészeti tájképének állandó eleme. A projekt hosszú élettartamot és tartósságot ígér, azzal a céllal, hogy a következő generációk számára is a Lavasan régió központi része maradjon.
Az Ufo Studio és Bahman Behzadi építész a Villa Calm projekttel ismét magasra tette a mércét a teheráni lakások tervezésében, a város egyik legnyugodtabb helyszínén a funkcionalitás és a legmodernebb design ötvözésével.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek