Aukció Ukrajnáért

Ahogy az ukrajnai válság már több mint egy hónapja tart, az óraipar kollektív támogatását egy adománygyűjtő aukció mögé állítja, amely a World Central Kitchen Ukrajnában és környékén tett erőfeszítéseit segíti.

A Kathleen McGivney, a RedBar gyűjtőcsoport vezérigazgatója és Wei Koh, a Revolution Magazine alapítója által vezetett #WatchFamForUkraine szolidaritási aukció március 25. és 28. között zajlott a Loupe This oldalon, amely egy közösségvezérelt online aukciós oldal, amelyet 2021-ben Eric Ku és Justin Gruenberg alapított.

„Megpróbáljuk összehozni az óraközösséget, hogy nagyszabásúan tegyünk valamit a jó ügy érdekében” – mondta McGivney. „Mivel az emberek menekülnek az erőszak elől, és menekültekké válnak, vagy maradnak, és az ellátásuk megszakad, az összes ilyen ember azonnali szükséglete az élelmiszer. Évek óta figyelemmel kísérem a World Central Kitchen munkáját, és ők már azóta ott vannak, hogy Oroszország megszállta Ukrajnát.”

Aukció

Amióta McGivney március 5-én előállt az árverés ötletével, a jótékonysági kezdeményezés több mint 50 tételt gyűjtött össze – a legtöbb közülük óra, de a gyűjteményben művészeti tárgyak és élmények is vannak. A Loupe This lemond minden díjról, így az összeg 100 százaléka közvetlenül a World Central Kitchenhez kerül.

Aukció

„Nagyon pozitív reakciót és segítő szándékot tapasztaltunk” – mondja McGivney. „Az emberek elővesznek dolgokat a gyűjteményeikből, mint például a kiárusított kollaborációk.”

McGivney és Koh mindketten személyes időmérőket adományoztak: egy RedBar limitált kiadású Maurice Lacroix óra, és egy limitált kiadású, a Revolutionnal közösen készített Baltic butikóra (a sorozat 1. darabja). Személyes gyűjteményükből többek között Georges Kern, a Breitling, William Massena Lab, Yoni Ben-Yehuda, a Material Good, valamint Kelly Yoch és James Lamdin, a Watches of Switzerland Group munkatársai adományoztak darabokat.

Aukció

A márkák oldalán számos cég készített egyedi darabokat az eladásra. A Bamford Watch Departmenttől érkezik egy egyedi GMT-óra, amely az ukrán zászló színeit viseli. A többi óragyártó, akik egyedi darabokat adományoztak – a legtöbbjük kicsi, független és elég fürge ahhoz, hogy gyorsan összehozza a projektet – többek között az anOrdain, a Fears, a Brew, a Norqain, a Furlan Marri, az Arcanaut és a William Wood. Az árverésen az Oris, az Analog Shift, a Benrus, a Worn & Wound, az Autodromo, a WatchBox, a Revolution, a Farer és a Longines adományai is szerepelnek.

Aukció

Nem csak órákat láthatunk a gyűjteményben, ezek közé tartozik egy hármas óratekercselő tárolóval a Wolf-tól, egy fotónyomat Phillip Toledano-tól, egy egyedi műalkotás, amelyet Lee Yuen-Rapati rajzolt a One Hour Watch-tól és Ming adományozott oda, valamint egy privát túra a hollandiai Grönefeld műteremben.

Aukció

„Az utóbbi a személyes kedvenc tételem, mert a túra után sörözést is tartalmaz a Grönefeldekkel!” – mondja McGivney. „Ezt nem is lehet beárazni – teszi hozzá. „Lehet, hogy nem minden órásmester számára megvalósítható, hogy órát adományozzon, de azért kreatívak.”

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek