Ave Seasart!

A Seasart az Omega Architects által tervezett 83 méteres hajó lenyűgöző erejével, arányaival és szépségével a nyílt tengerek uralkodójának tűnik.


Az acélból és alumíniumból kovácsolt új jövevénynek az orrtól a tatig húzódó, lejtősen emelkedő meredek vonalvezetése és a karcsú felépítménye zökkenőmentesen illeszkedik a gyors vízkiszorítású hajótesthez. A hajó hat különálló fedélzettel is rendelkezik, amelyek mindegyike különböző tevékenységekhez igazodik.


A legfelső szintről a kilátóteraszról zavartalan kilátás nyílik. A következő fedélzeten egy kormányállás és egy festői égboltos társalgó található. Alatta a privát tulajdonosi fedélzet kiterjedt üvegezéssel rendelkezik, amely nemcsak a külvilággal, hanem a főfedélzettel is összeköt.
“A tulajdonos fedélzetének üvege szabadon lóg lefelé, és megnyitja a főfedélzet körbejárható részét” – mondta a stúdió alapítója, Frank Laupman egy nyilatkozatban. “Ahol ez az üvegfátyol megáll a főfedélzet felett, ott egy árnyékos sétány jön létre”.


A főfedélzeten öt kétágyas vendégkabin található, amelyekben akár 12 tengerész is elfér, míg az alsó fedélzet a legénységnek van fenntartva. Ez alatt az alsó fedélzetet a tárolásra szánták. A főfedélzet emellett mintegy 150 négyzetméternyi tárológarázst kínál egy limuzin tendernek, egy mentő tendernek, egy tengeralattjárónak és négy Jet-Skinek.
További kiemelkedő elemek közé tartozik egy hátsó helikopterleszálló, amely megkönnyíti a diszkrét jövés-menést, valamint egy szuper méretű úszómedence, amely egy magasan fekvő strandklub felett helyezkedik el. A klub és a medence megemelt elhelyezkedése a szokásosnál jóval nagyobb magánéletet biztosít.


Ami a teljesítményt illeti, a Seasar 18 csomós csúcssebességet, 16 csomós utazósebességet és 5000 tengeri mérföldes óceánátúli hatótávolságot ígér. A bárhová utazó cirkálót üzemanyagcellákkal vagy bioüzemanyaggal működő generátorokkal is fel lehet szerelni, amelyek növelhetik a hatótávolságot és csökkenthetik a károsanyag-kibocsátást.
Éljen Seasar!

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek