Az Etcetera visszatér

A svéd dizájner álma vált valóra, amikor új életre keltette a 70-es évekbeli bútordarabot.

Jan Ekselius

Miért ne lehetne egy bútordarab vicces és stílusos egyszerre? Jan Ekselius a 70-es években tervezte meg Etcetera nevű székét, most pedig a Artillerietnek köszönhetően egy új generációs dizájn lehet a nappali dísze.
A svéd bútorüzlet összefogott Ekselius-szal, hogy a klasszikus darabba újra életet leheljenek. A cég így egy teljes Etcetera sorozatta állt elő, melynek része a híres nappaliba való szék, egy könnyített szék a hozzá passzoló lábtartóval.

Jan Ekselius

Míg az évek során számtalan bútor darabból válogathattunk, csupán néhány darab veheti fel a kesztyűt az Etceteraval. Ahogyan azt Ekselius a 20-as éveiben megálmodta, míg Londonban a Royal College of Art hallgatója volt, a szék hullámos sziluettje hamar ikonikus státuszt kapott. Az ötven évvel ezelőtti debütálása óta a széket Londonban és Stockholmban is kiállították. Az Etcetera talán leglenyűgözőbb vonása az egyszerűsége. Nem más, mint íves acél párnázott textillel borítva.

Jan Ekselius

“Ötven évvel ezelőtt nem tudtam volna elképzelni, hogy ekkora sikernek örvend majd az Etcetera” – mondta Ekselius.

Természetesen ha nem lett volna jól összerakva és nem lenne kényelmes, nem ért volna el ekkora sikereket az ötven év alatt. Ezért fordult az ARtelleriet J.O. Carlsonhoz és Forsbergshez, hogy az eredeti gyártási folyamat minden apró részletét másolják le. Az új verziók már tartós pamut velúr és rugalmas Pullmaflex anyagokkal bírnak. Akármelyik verziót is választjuk, számos színárnyalatból választhatunk.

A teljes Etcetera kollekció elérhető az Artilleriet weboldalán. A nappaliba való szék körülbelül 2400 dolláros áron, a könnyű szék 2310 dollárért, a lábtartó pedig 785 dollárért lehet a miénk. Bárhová szállítanak 8 és 12 héten belül.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek