Csillagkép a vizen

A törökországi Yalovában székhellyel rendelkező iparági újonc most mutatta be új, feltűnő szuperjachtját, amely várhatóan jövőre kerül a tengerre. A találóan Orion One névre keresztelt debütáló modell 43 méter hosszúságú, egyszerre modern és elegáns.


Az alakulófélben lévő csapat ügyesen igénybe vett néhány megbízható stúdiót, hogy az Orion One-t megvalósítsák. A Red Yacht Design állt a belső és külső kialakítás élére, míg az Alfa Marine Engineering a hajóépítészetért volt felelős. Az Orion One egy elegáns, acélból készült vízkiszorításos hajótestet, szélesített orrot és egy könnyű alumínium felépítményt kapott.
“Örömmel osztjuk meg legújabb alkotásunk első pillantását” – mondta Fatih Surekli a Red Yacht Designtól egy nyilatkozatban. “A 43 méteres motoros jacht külső képei magába foglalják a luxus és a kaland szellemét, amelyet ügyfeleink keresnek”.
Az Orion One nagyvonalú, 480 BT-es belső térfogatával bőséges helyet kínál a fedélzeten. Az Orion szerint emellett csordultig van luxusfelszereltséggel. A csapat még nem osztott meg belső rendereket, de azt mondja, hogy a lakóterek között lesz egy tágas tulajdonosi lakosztály, négy átgondoltan kialakított vendégkabin és egy csillogó sky lounge.
A szabadban is lehet szórakozni. A kaszkádszerű hátsó fedélzeteket plüss nyugágyakkal, az orrfödélzetet pedig egy hatalmas napozóterasszal és egy U alakú társalgóval szerelték fel. A napozóteraszon egy elegáns szabadtéri étkezési terület található elöl, és egy lenyűgöző vízesés, amely egy merülőmedencébe torkollik hátul.
Ami a teljesítményt illeti, a jachtot két Cat C32-es motor hajtja majd, amelyek 1450 lóerősek, de a hatótávolságról vagy a sebességről még nincs szó.
Az Orion azt mondja, hogy minden projektjével szeretné felülmúlni igényes ügyfelei elvárásait, és olyan jachtokat létrehozni, amelyek a tervezés és a mérnöki munka határait feszegetik. Úgy tűnik, hogy ez egy jó kezdetnek tűnik.
Az Orion One építése 2022-ben kezdődött a Yalova Hersek hajógyárban, és várhatóan 2024 nyarán fejeződik be.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek