Denevér hajó

A Warner Bros. luxusmárkája, a Wayne Enterprises összefogott a Szilícium-völgyi T3MP3ST céggel, hogy megalkossák a Batman által inspirált elektronikus felfedező járművet (EEV). A Stormy Knight névre keresztelt, korlátozott példányszámú vízi jármű a T3MP3ST zászlóshajóján, a Maverick GT-n alapul, de Bruce Wayne sajátos ízlését tükrözi.


Az Egyesült Államokban kézzel készített, tech-érzékeny hajóépítők csapata által készített, karcsú 4 méter hosszú hajó szénszálak és rozsdamentes acél keverékét mutatja be, amely segít neki ellenállni a Kalifornia partjainál uralkodó zord tengeri környezetnek. Az 590 kilós gyorsasági gép egy 100 kWh-s moduláris akkumulátorral és egy 350 lóerős elektromos motorral is fel van szerelve, ami azt jelenti, hogy csendben és károsanyag-kibocsátás nélkül száguld át az óceánon. A Stormy Knight végsebessége több mint 137 km/óra, hatótávolsága 121 km, és hat órás üzemidővel rendelkezik, bár a pontos adatok a körülményektől függnek.
A Stormy Knightban akár négy utas is utazhat, így bőven van hely a segédednek, Robinnak is. Emellett autonóm, és a Garmin navigációs rendszer iOS és Apple watch hangvezérléssel is használható, vagyis például a „Hé GT, gyere értem és Macskanőért” mondattal irányíthatod. Minden Stormy Knightot az egyéni preferenciákhoz is igazítanak.
A T3MP3ST flottájában egy nagyobb tender modell is megtalálható. A RIB hajótesttel felszerelt 30 láb hosszú hajó emberszállító tenderként és vontatójárműként is szolgálhat az olyan nagy szörfös helyeken, mint a Mavericks Marine Reserve. A 2 268 kg súlyú fenevad nyolc tengerészt képes szállítani, teljes fordulatszámon 40 csomós sebességre képes, és akár nyolc órán át is hajózhat. A Batman persze inkább a nagy sebességű GT-nek való.
A mindössze 27 darabra korlátozott Stormy Knight darabja 250 000 dollárba kerül. Az EEV megvásárolható online a BruceWayneX weboldalon keresztül, vagy a Wayne Enterprises Experience kiállításon N.Y.C.-ben. A Warner Bros. és a Relevance International által gyártott és kurátori gondozásban lévő, megvásárolható színházi élmény lehetővé teszi a Batman-rajongók számára, hogy a DC karakter által inspirált exkluzív, limitált kiadású termékek széles skáláját vásárolják meg, a Pininfarina hiperautóktól kezdve a Kross Studios órákon át a McIntosh hangrendszerekig. A nyolcnapos extravaganciára csak meghívásos alapon lehet jelentkezni, de Bruce biztos be tud majd juttatni.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek