DJ. Panda

A Genfi Órásnapokon a H. Moser & Cie és az MB&F sajtótájékoztatót tartott, hogy felfedjék az idei Only Watch jótékonysági aukcióra benyújtott, várva várt pályázatukat, és megérte várni. A duó új Streamliner Pandamonium órája közvetlenül a számlapon mutatja be a percismétlő komplikáció csodáját, a gongok középpontjában pedig egy miniatűr DJ-ző panda áll.


Az alapnak a Moser Streamliner acélból készült modelljét választották, hogy maximalizálják a két márka által megalkotni kívánt percismétlő hangminőségét. Maximilian Büsser, az MB&F munkatársa számára a percismétlő már régóta lenyűgöző tárgy.

Az órákhoz vezető útja elején megbabonázta ez a komplikáció, de mindig is utálta, hogy az óra hátoldalán van elrejtve, ami megakadályozza, hogy élvezze a gongok gyönyörű koreográfiáját a zenével együtt.

Tudta, hogy egy nap meg fogja alkotni a percismétlőt a számlapon, és az álmai valóra váltak, felhasználva a Legacy Machine sorozatból származó, jellegzetes repülő egyensúlykereket és dupla hajszálrugót.
Magán az órán kívül a páros egy 30 darabos, asztali óra méretű szoborcsoportot készített a modell jellegzetes DJ pandájáról. Az elsőt a sajtótájékoztató egy szerencsés, véletlenszerűen kiválasztott tagja kapta.

Az egyiket pedig a Streamliner Pandamonium nyertes licitálója kapja meg az idei Only Watch jótékonysági árverésen novemberben. Egy másik darabot a Genfi Órásnapok jótékonysági árverésén adtak el, amelyet a Phillips a Bacs & Russo céggel közösen rendezett a Genfi Óraszakiskola javára, és 26 000 svájci frankért (kb. 27 484 euró) kelt el. A fennmaradó szobrok megvásárolhatók, ha szeretnél egy kis darabot ebből a történelmi órából.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek