DJI Expressz

Egy állandóan rohanó világban soha nem volt még fontosabb, hogy a dolgok gyorsan és hatékonyan eljussanak oda, ahová kell. A városokat és autópályákat átszelő teherautók és furgonok mindennapos látványt nyújtanak, de mi lenne, ha teljesen kihagyhatnánk a forgalmat és a környezetszennyezést?

Itt jön a képbe Qingsheng Meng zseniális ötlete, a DJI Express UAV. Ez nem egy hétköznapi drón; ez egy megváltó a kézbesítésben, különösen azoknál a városok közötti trükkös rövid utaknál, amelyek nem indokolják egy teherautó használatát, de túl messze vannak a hagyományos drónok számára.

A DJI Express nem olyan, mint a parkokban zümmögő vagy esküvőkön légi felvételeket készítő drónok. Nem, ez a drón inkább olyan, mint egy mini repülőgép, amelyet úgy terveztek, hogy pilóta vagy pilótafülke nélkül tegye meg a távot. Képzelj el egy propellerekkel és csúcstechnológiás kamerával felszerelt madarat, amely együttesen képes városok között suhanni, csomagokat szállítani gyorsan és szén-dioxid-kibocsátás nélkül.

Qingsheng Meng, egy látnok kínai tervező ezzel a koncepcióval új szintre emelte a drónokat. A szokásos négy propeller helyett ez a drón szárnyakkal rendelkezik, így képes nagyobb távolságokat repülni, akárcsak egy repülőgép. De itt jön a csavar: az egészet a földről irányítják. A drón képes kikerülni az akadályokat, megtervezni a pályáját, és mindezt egy hatalmas kamerával teszi, amelynek segítségével az irányító mindent valós időben láthat.

Meng tervezése néhány igen menő funkcióval rendelkezik. Először is, azok a szárnyak és az oldalsó légcsavarok nem csak a látszat kedvéért vannak ott; ezek adják a DJI Express hosszútávú képességét. Aztán ott van az elülső kamera, amely egy gimbalon ül, amely lehetővé teszi, hogy mozogjon, és az irányítónak pilótaképet adjon az útvonalról.

De mit ér egy drón áram nélkül? A DJI Express akkumulátor rekesze közvetlenül a tetején található, könnyen elérhető és szükség esetén könnyen cserélhető. Ez kulcsfontosságú a gyors átfutási idő szempontjából. Alatta van hely a rakománynak – bármi, aminek el kell jutnia A-ból B-be. És hogy minden stabilan és a pályán maradjon, egy farokcsavar gondoskodik az extra irányíthatóságról.

A töltés sem jelent gondot a beépített töltőportnak köszönhetően. És azok számára, akik egy olyan jövőről álmodoznak, ahol a drónok maguktól repkednek, a DJI Express a kézi és automatikus repülés lehetőségeivel utal erre. A Meng mindenre gondolt, többek között arra is, hogy a drónt hűvösen tartsa repülés közben, hogy minden zökkenőmentesen működjön, és az akkumulátor tovább bírja.

Jelenleg a DJI Express UAV csak egy ötlet, egy koncepció, amely még nem repül az égen. De egy olyan jövőbe enged bepillantást, ahol a kézbesítő drónok gyorsabbá, tisztábbá és hatékonyabbá tehetik a csomagok szállítását. Különösen azokon a nem túl nagy távolságokon, amelyek túl nagyok egy biciklis futárnak, de nem elég nagyok ahhoz, hogy indokolttá tegyenek egy benzinfaló teherautót.

Ez a koncepció forradalmasíthatja azt, ahogyan az áruk szállításáról gondolkodunk, különösen a városi területeken vagy a szomszédos városok között. Az élet megkönnyítéséről, a forgalom csökkentéséről és a környezetszennyezés mérsékléséről van szó – mindezt egyszerre.

Bár a DJI Express csak egy lépcsőfok, ez egy nagy ugrás egy olyan jövő felé, ahol a kézbesítés gyorsabb, zöldebb és egyszerűen csak menőbb lesz. Ez egy emlékeztető arra, hogy az innováció mindenhol ott van körülöttünk, feszegeti a határokat és újragondolja, hogy mi lehetséges. Tehát, ha legközelebb csomagra vársz, gondolj arra, hogy egy nap talán már egy olyan drón szállítja ki, mint a DJI Express, amely a forgalmi dugók és a környezetszennyezés felett egyenesen a küszöbödre szállítja a csomagot.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek