Dzsungel óra

2019-ben debütált a svájci Armin Strom óragyártó Gravity Equal Force órája, amely a világ első állandó erőátvitellel működő automata karórája. A modell kifinomult fekete számlapot kapott, de hamarosan kapható lesz a vibrálóan zöld guilloché számlapos verziója is.


A finn órakészítő, Kari Voutilainen által kézzel készített számlapon a Grain d’orge vízszintes mintázat követi az óra három hídjának vonalát. A szemet gyönyörködtető dzsungelzöld szín kiemeli az oldalra elmozdított számlapot és segédszámlapot. Az óra acél mutatói és fehér számai kontrasztot alkotnak a matt fekete PVD bevonatú óralappal, így könnyen leolvasható. A 41 mm-es karórának karcsú lünettája van, és a kézzel megmunkált óramű minden szögből látható. A mindössze 15 példányra limitált óra ebben a hónapban, 22 900 dollárért kerül a kiskereskedelembe.

Gravity Equal Force Jungle Green
A Strom eredeti kiadásához hűen a Gravity Equal Force Jungle Green óra is egyedi automata óraművel érkezik, amely a számlap oldalán egy forgó mikrorotorral rendelkezik. Az óra összesen 202 egyedi alkatrészből, 28 ékkőből áll, és 25 200 fordulat/órás sebességet biztosít – nem a leggyorsabb, de legalább nagyon látványos. Az órának van egy, a rugóhordóra integrált járástartalék-jelzője is, a stop-work dekuplung mechanizmus mellett, ami az egyensúlyhoz szolgáltatja az energiát. Az órának 72 órás járástartaléka van, és a 3 ATM-es vízállóság alapján elmondhatjuk, hogy nem spontán mélymerülésre készült.

Gravity Equal Force Jungle Green
Armin Strom 1967-ben indította el órakészítő vállalkozását; óraboltot nyitott a svájci Burgdorfban. Az első márkás időmérőket 1984-ben mutatta be a bázeli óravásáron. Az órásmester rajongói emlékezhetnek rá, hogy mielőtt mainstream márkává vált, órarestaurálásra és skeleton órák készítésére specializálódott. 2009-ben Strom átruházta a márka tulajdonjogát Serge Michelre és Claude Greislerre, akik gyermekkorukban gyakran látogatták az üzletét. Az órásmester Greisler vezetése alatt a Strom nagymértékben összpontosít az „átlátszó mechanikára”, amely láthatóvá teszi az órák működését.

Gravity Equal Force Jungle Green
A Gravity Equal Force Jungle Green óra fekete aligátor bőrszíjjal rendelkezik, és most nem lesz kék árnyalatú verzió is, mint a korábbi kiadás esetében. Viszont választhatunk a hagyományos Ardillion csat és a rozsdamentes acélból készült, dupla hajtókaros csat közül. Az Armin Strom weboldalán máris beszerezhetjük magunknak a karórát.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek