Egy óra két tónus

Az óraszerkesztés mesteri tudásáról híres Audemars Piguet nemrég mutatta be Royal Oak Offshore kollekciójának izgalmas kiegészítését, amely a sportosság és a kifinomultság magával ragadó keverékét mutatja be az új 43mm-es önfelhúzós referenciával.

Ez az időmérő kiemelkedik kéttónusú kialakításával, amely zökkenőmentesen ötvözi a robusztus rozsdamentes acél tokot a feltűnő kék gumibevonatú lünettával, magába foglalva a kaland szellemét és a luxus lényegét.
Ennek a remekműnek a középpontjában a füstölt kék Méga Tapisserie számlap áll, amely a Royal Oak Offshore sorozat ikonikus jellemzője. Ez a gyönyörű számlap, amelyet ródiumszínű arany trapéz alakú órajelek és Royal Oak mutatói díszítenek, nemcsak eleganciát sugároz, hanem lumineszcens bevonata révén gyenge fényviszonyok között is optimális olvashatóságot biztosít. A részletekre fordított figyelem kiterjed a külső kék percmutatóra és a 12 óránál lévő, polírozott, ródiumtónusú arany AP monogramra is, ami tovább fokozza a számlap vizuális vonzerejét.
Az aprólékosan megmunkált, 43 mm x 14,4 mm-es rozsdamentes acél tok, amelyet elegáns koronavédőkkel újradefiniáltak, a tartósságot a stílussal ötvözi. A tokot egy integrált kék gumiszíj egészíti ki, amely tökéletesen illeszkedik a lünetta árnyalatához, így biztosítva a kényelmet és a design koherenciáját. Ezenkívül ez a modell innovatív funkciót vezet be a hátlapon található szaténozott szegecsekkel, amelyek megkönnyítik a cserélhető szíjrendszert, amely egy extra fekete gumiszíjat is tartalmaz, ezáltal sokoldalúságot kínálva viselőjének. Az óra vízállósága 100 méterig terjed.
Ezt a kivételes időmérő órát az önfelhúzós kaliber 4302 hajtja, amely az átlátszó zafírkristály hátlapon keresztül látható. Ez a szerkezet 4 Hz-es (28 800 rezgés/óra) sebességgel rezeg, és akár 70 óra járástartalékot is képes fenntartani. A szerkezet esztétikája ugyanilyen lenyűgöző, 22 karátos rózsaszín aranyból készült oszcilláló súlyt tartalmaz, amelyet ízlésesen feketére festettek, hogy kiegészítse az óra színvilágát, valamint olyan bonyolult felületeket, mint a Côtes de Genève és a csiszolt fazetták, amelyek az Audemars Piguet kiváló kézművesség iránti elkötelezettségét mutatják.
A Royal Oak Offshore Selfwinding 43mm-es, 15605SK.OO.A350CA.01 referenciaszámú új iterációja nemcsak az Audemars Piguet óraipari innovációban szerzett örökségének bizonyítéka, hanem a kollekció tervezési ethoszának figyelemre méltó fejlődését is jelzi. A 27 700 eurós áron a funkcionalitás, az elegancia és a csúcstechnológia keverékét képviseli, amely egyaránt vonzó a márka régi rajongói és új rajongói számára.
A Royal Oak Offshore kollekció tágabb kontextusában, amely 1993-as indulása óta a kronográf modellek hangsúlyozásáról ismert, ez a legújabb nem kronográf változat frissítő eltérést jelent. A letisztultabb, áramvonalasabb megközelítést hangsúlyozva, anélkül, hogy lemondana a kollekció jellegzetes tulajdonságairól, új perspektívát kínál a luxus sportruházathoz. A Royal Oak Offshore Selfwinding 43 mm-es modell kifinomult esztétikájával és technikai képességeivel gazdagítja ezt a vonalat, új mércét állítva a kortárs óratervezésben.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek