Együtt egymásért

A Porsche eleganciáját és a TAG Heuer mechanikus kronográf-technológiáját ötvöző új együttműködés tovább pecsételi a két legendás márka közötti régóta tartó köteléket. Az egész órán a Porsche esztétikai jegyeit látjuk, amelyek természetesen illeszkednek a TAG Heuer formatervezéséhez, és a 10 000 dolláros árcédulával joggal mondhatjuk, hogy ez az óra szemérmetlenül követi a TAG új, felfelé ívelő irányát.


2023-ban a Porsche 963 hivatalosan is bemutatkozott a Daytona 24 órás versenyen. Az elmúlt évben a prototípus tovább lépett. Június 12-én az idei Le Mans-i 24 órás verseny selejtezőjében az úgynevezett “Hyperpole”-ba jutott be. A Porsche Le Mans-i története legendás. A verseny történetének legsikeresebb gyártója 19 összesített győzelemmel. A Carrera Chronograph x Porsche 963 azért van itt, hogy ezt az örökséget ünnepelje.
1963-ban a TAG Heuer bemutatta első Carrera kronográfját, az autógyártó pedig az első 911-esét. Mindkét modell ikonná vált, és megszilárdította a márkaneveket a saját területükön. Az évek során a két márka párhuzamosan futott olyan eseményeken, mint a Monacói Nagydíj, és olyan versenyzők révén, mint Jo Siffert, aki híres Porsche-versenyző volt, és a Heuer szponzorálta.
Természetesen az egyik legemlékezetesebb kereszteződés a márkák között 1970-ben jött létre a Le Mans című filmnek köszönhetően, amelyben a legendás Steve McQueen a Heuer logóját viselte, miközben a Porsche 917-es versenyautót vezette. Egy évtizeddel később a Porsche és a TAG Heuer közösen fejlesztette ki és gyártotta a TAG Turbo motort, amelynek köszönhetően a McLaren csapat három egymást követő Forma-1-es világbajnoki címet szerzett.
2019-re a Porsche saját Formula E csapatot hozott létre a TAG Heuerrel, 2021-ben pedig a márkák két limitált kiadású óra debütálásával tették hivatalossá partnerségüket. 2022-ben egy újabb limitált kiadást dobtak piacra, a híres Porsche 911 R.S. 2.7-et 50. évfordulója tiszteletére, tavaly pedig bemutatták a TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche-t egy teljesen új óraművel. Most a Carrera Chronograph x Porsche 963-mal folytatódik a munkájuk.
Az óra finom részletek segítségével, zökkenőmentesen ötvözi a két világot. Vegyük például a segédmutatókat, amelyek négy Super-LumiNova blokkot tartalmaznak, amelyek a Porsche innovatív 911-es LED-lámpáiból merítenek ihletet. A Super-LumiNova a regisztereken, valamint az egész szkeletonizált számlapon a 24 órás versenyekhez szükséges kitartásra emlékeztet.

Az áttört számlapon belül az elemek a Porsche versenyautó alvázára emlékeztető csőszerű formákkal bólintanak az autóra. Emellett a kovácsolt karbon lünetta lumineszkáló Porsche logóval van ellátva, amely a Porsche 963 könnyű, nagy teljesítményű alkatrészeit tükrözi.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek