“Végtelen hatótáv”

A lengyel hajógyár június elején egy új “vitorlás szuperkatamaránt” mutatott be, amivel a kínálatban lévő modellek száma 23-ra emelkedett. Az új Sunreef 35M Eco fejlett zöld technológiát alkalmaz, amely csendes, károsanyag-kibocsátásmentes hajózási élményt biztosít.


A 2002-ben alapított Sunreef már több, mint 20 éve a fenntartható jachtozás élvonalába tartozik. A hajógyár K+F csapata folyamatosan feszegeti a határokat, úttörő innovációkkal, amelyek célja a tengerek megtisztítása. (Még azt is vizsgálják, hogyan lehetne hidrogént előállítani a fedélzeten.)
A 35 méter hosszúságú legújabb kompozit többtestű hajó a Sunreef egyedi fejlesztésű akkumulátoraival és a legmodernebb elektromos motorokkal van felszerelve. A napelemek a hajótest oldalaiba, a felépítménybe és a biminibe is be lesznek ágyazva, lehetővé téve a katamarán számára, hogy a napból nyerjen energiát. A hajógyár korábban már több modellhez, például a nemrég bemutatott Explorer Eco 40, az Eco 100, a Zero Cat és a 80 Power Eco modellhez is hozzáadta ezt a szabadalmaztatott “napelemes bőrt”.
A Sunreef nem osztott meg részleteket az új 35M Eco sebességéről vagy hatótávolságáról, de a már említett 24 méteres 360 kW-os villanymotorok hajtják, amelyek 10 csomóig képesek hajtani. Az új jövevény elméletileg “végtelen hatótávolsággal” rendelkezik, tekintve, hogy folyamatosan képes energiát nyerni a napból, amíg az süt. A tiszta, károsanyag-kibocsátásmentes energia a horgonyzó terhelést is ellátná.
A 35M Eco nemcsak fenntartható, hanem tágas és stílusos is. A 15 méter szélességű jacht tágas élettereket kínál a fedélzeten. A főfedélzet orrában elhelyezett tulajdonosi kabin lenyűgöző panorámás kilátást és privát hozzáférést biztosít egy szabadtéri teraszhoz. A fényűző vendégszállások eközben a hajótestben helyezkednek el, és teljes mértékben testre szabhatók.
A 35M Eco rengeteg szabadtéri pihenőhelyet is kínál. A hatalmas, körbejárható hátsó fedélzet, amelyet a Sunreef “óceán társalgónak” nevez, könnyű hozzáférést biztosít a tengerészek számára a tengerhez és egy rejtett, vízi játékokkal felszerelt garázshoz. Ezen kívül a hatalmas flybridge egy merülőmedencével és bárral is rendelkezik.
A Sunreef elegáns hajók megalkotásához való érzéke olyan A kategóriás ügyfeleket vonzott, mint a korábbi világelső teniszcsillag, Rafael Nadal és a kétszeres Forma-1-es bajnok Fernando Alonso. Talán egy hasonlóan híres ember fantáziáját is megragadja majd az új 35M Eco.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek