Elhízott művészet

Le Havre igazán életre kelt ezen a nyáron, hiszen olyan művészek látogattak el ide, akik igazi játszótérré tudták tenni a helyet. A Summer in Le Havre 2019 rendezvény során az osztrák művész, Erwin Wurm négy eltúlzott művel jelent meg a városban.

Erwin Wurm

Ezeket különböző pontokon állította ki. A duci autót a keskeny ház mellett láthattuk, a nagy kabátot és a Csók névre keresztelt szobrot pedig nem messze ezektől. Minden alkotása a társadalmi helyzetre, túlfogyasztásra, valamint a szobrászépítészetre reflektál.

Erwin Wurm
Wurm autója a város szívében parkolt le, egy múzeum oldalában. A túlméretezett négykerekű tükörre emlékeztető felületével nagy feltűnést keltett. A túlméretezett idomokkal Wurm a túlfogyasztásra akarja felhívni a figyelmünket, hiszen minden vonal, ív és forma túlzás ezen a gépen.

Erwin Wurm
A keskeny ház a művész gyermekkori házát utánozza le, szélessége azonban csupán egyetlen méter. Ez az arányokat teszi mikroszkóp alá, hiszen a belső tér is alkalmazkodik a külső elrendezéshez. Ezzel a művész a generációnk sztenderdizáltságából csinál viccet.

Erwin Wurm
A Csók és a nagy kabát, amely két életnagyságú szobor, átalakítják a mindennapokat. Két hot dog nyúlik egymás felé egy csókért, amivel teljesen antropomorf fizikai kvalitásokat hoznak létre. A nagy kabát is kihívást jelent érzékeink számára, hiszen máshogy kívánja láttatni a világot.

Erwin Wurm

Erwin Wurm

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek