Lehetetlen küldetésre vállalkoznak az Aranyláz Alaszkában bányászai az új évadban

Ha egyszer kitör az aranyláz, semmi sem állíthatja meg az Aranyláz Alaszkában aranyásóit! A dokumentumfilm bányászai – Parker Schnabel, Tony Beets és Rick Ness – október 24-én, 21.00 órakor új évaddal térnek vissza a képernyőre, hogy együtt valósítsák meg az amerikai álmot. Az új évaddal együtt immáron egy évtizede kísérhetjük figyelemmel az aranybányászat legnagyobb kihívásait, illetve a híres brigád mindennapjait.

Aranyláz Alaszkában

Az évad rögtön egy vészhelyzettel veszi kezdetét Klondikében: a vízáteresztő a lehető legrosszabbkor mondja fel a szolgálatot. Ráadásul az arany ára az egekbe szökött, ami újabb aranyásókat csalogatott a vidékre. A bányászoknak óriási kockázatot kell vállalniuk a meggazdagodásért: kénytelenek új vidéken keresgélni.
Az előző évadban Rick Ness több mint egy millió dollár értékű aranyat bányászott ki. A Klondike-i állapotokat látva, úgy dönt, hogy emeli a tétet, és Keno City történelmi bányaváros hegyeibe helyezi át a munkálatokat. A századfordulón az aranyrögök sokakat csábítottak Keno városába. Most Rick-en a sor, hogy felkutassa őket. Ha Rick-nek szerencséje van, multimilliomos lehet. Ha kudarcot vall, becsődölhet…

A több éves kemény munka meghozta gyümölcsét a 25 éves Parker Schnabel számára is. Sikerült valóra váltania az álmát: a maga ura lett. Fél millió dollár értékű aranyat bányászott ki az elmúlt időszakban. A vízáteresztő incidens miatt azonban az összes aranyat egy évad alatt kell kibányásznia. Mindez az elmúlt szezon kibányászott aranymennyiségének a dupláját jelenti. A munkálatok normál esetben akár 3 évet is igénybe vehetnek, így Parker versenyt fut az idővel és a kezdetektől fogva mindent elkövet, hogy sikerrel járjon, annak ellenére, hogy még saját csapata sem bízik a győzelemben.

Aranyláz Alaszkában

Tony Beets már előre örül a sikereinek az új évadban. De az ő szerencséje sem tart sokáig: engedély hiányában kénytelen leállítani a munkálatokat az Indian folyónál. A krízist látva három gyermekéhez fordul, hogy megmentsék családi vállalkozásukat a pénzügyi összeomlástól. Gyermekei – Kevin, Monica, és Mike – egytől egyig belevetik magukat az új lelőhelyek megtalálásáért folytatott vadászatba. Az egyre csak növekvő feszültség próbára teszi a köztük lévő családi kötelékeket is.

Az Aranyláz Alaszkában idei évadában a három aranybányásznak és csapatának olyan harcokat kell megvívniuk, amelyekre eddig nem volt példa: igazi krízis alakul ki Klondike vad és barátságtalan vidékén. De egy dolog biztos: ez a brigád soha nem adja fel!

Az Aranyláz Alaszkában című műsort a Raw Television készítette a Discovery Channel megbízásából. A produkcióért Dimitri Doganis, James Bates, Mike Gamson, és Tom Sheahan vezető producerek, valamint Carter Smith társproducer feleltek. A Discovery Channelnél, pedig Carter Figueroa volt a vezető producer, Greg Wolf, pedig a produkciós koordinátor.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek