Elkészült a pekingi Leeza SOHO Tower

A Zaha Hadid Architects által tervezett Leeza SOHO Tower végre megnyitotta kapuit Pekingben. A felhőkarcoló az új üzleti negyedben nyílt, a déli nemzetközi reptér közelében.

Leeza SOHO Tower

Az új városnegyed Peking fontos részét képezi majd a jövőben. A 45 szintes, 172 ezer négyzetméteres épület kis-és középvállalkozások számára biztosít irodákat.

Leeza SOHO Tower
„A toronyház a vasúthoz és fontosabb utakhoz közel épült. A két szintet egy hatalmas átrium különíti el, amely 194 méter magas belül, és körbefordul az egész épületen.”

Leeza SOHO Tower
Az elforduló átrium összeköti a 13., 24., 35. és 45. szinten található átjárókat, amivel drámai teret képez. Az átrium közösségi térként is szolgál, valamint rengeteg fényt hoz be a belső terekbe.

Leeza SOHO Tower

A környezetszabályozásban a szigetelt üvegfelületek segítenek. A tervezők szeretnének LEED Gold-tanúsítást szerezni az épülettel és a vezérlőrendszerrel, amely folyamatosan figyeli a hőmérsékletet és energiahatékonyságot.

Leeza SOHO Tower
Az irodák mellett 2680 bicikli számára is hely van a parkolóban, valamint zuhanyzók és elektromos töltőállomások is rendelkezésre állnak.

Leeza SOHO Tower

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek