A sólyom leszállt – Rolls-Royce Wraith Falcon

A Rolls-Royce egyedi autóiért felelős csapata sólymokat vizsgált a természetben, ezután megalkották a Wraith Falcon egyedi tervezésű darabját, amiben közel 250 ezer öltés díszíti a belső kárpitokat.

Rolls-Royce Wraith Falcon

A Rolls-Roycenál nem létezik lehetetlen, így a vásárlóik egyedi igényeinek kielégítése céljából üzemel náluk egy külön csapat, akik kizárólag a szérián kívüli módosításokkal foglalkoznak. Legutóbbi munkájuk gyümölcse ez a Wraith, aminek tetőkárpitjába egy óriási sólyom mintáját varrták. Az autó belső kárpitjain összesen közel 250.000 öltést találhatunk.

Rolls-Royce Wraith Falcon
Az egyedi színösszeállítású autón a belső hímzésekhez hasonlóan a karosszérián is megtalálhatóak egyedien a sólyom szárnyának mintájából kialakított díszcsíkok.

Rolls-Royce Wraith Falcon

Az dizájn alapját a sólymok vadásztechnikája közben felvett testtartása adta. A sólyom vadászata során a magasból alászállva repül rá prédájára, miközben 300 km/h-nál is nagyobb sebességre tesz szert. A Wraith tetőkárpitjában ezt a pillanatot próbálták megörökíteni, egy majdnem fotorealisztikus hímzés formájában. A Rolls-Royce nyilatkozata szerint, ez az általuk valaha gyártott legrészletesebb hímzés. Hogy ezt a magas minőséget garantálják, kezdetben több dizájnt alkottak, amiből később választották ki a befutót.

Rolls-Royce Wraith Falcon

Noha nem tettek közzé konkrét árat, ez az egyedi és részletes testreszabás biztos nem lesz olcsó. A Rolls-Roycetól megszokott egyedi opciók magas árait és a Wraith 322.500 dolláros indulóárát alapul véve, a Wraith Falcon ára igencsak magas lesz.

Rolls-Royce Wraith Falcon

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek