Sarki fények – Bell & Ross 03-92 Full Lum

A párizsi óramárka Bell & Ross újdonsága matt fekete kerámia tokban, fluoreszkáló bézs számlappal és óraszíjal érkezik. A limitált kiadású órából mindössze csak 250 darabot gyártottak.

Bell & Ross BR-CAL.302

A lumineszcenciának hosszú és érdekes történelme van az óragyártásban. Kezdetben előfordult, hogy még radioaktív, vagy az ember egészségére igencsak káros anyagokkal vonták be az órákat, annak érdekében, hogy még sötét fényviszonyok közt is olvashatóak maradjanak. Általában az óramutatók és az óralapon elhelyezkedő számok kapnak fluoreszkáló bevonatot. A Bell & Ross 03-92 Full Lum esetében fordítva jártak el a tervezők, így a számlap kapott Superluminova® bevonatot, sőt az óra szíja is hasonlóképpen „világít” a sötétben.

Bell & Ross BR-CAL.302

A dupla funkciós számlap nappal fényviszonyok között, a bézs óralapon található fekete óramutatókkal jelzi a pontos időt, sötét fényviszonyok között pedig egy jellegzetesen zöld árnyalatot ölt csakúgy, mint az óraszíj. Az óra továbbá a dátumot is jelzi, amit pedig 4 és 5 óra között elhelyezett kis ablakon láthatunk. A koronát egy a márka nevében is megjelenő „&” díszíti. Az óra 42 mm-es matt fekete kerámia tokjában a Bell & Ross BR-CAL.302 automata szerkezete működik, amit egy zafír üvegkristály mögé helyeztek.

Bell & Ross BR-CAL.302

A párizsi óramárka kínálatában már régóta megtalálhatjuk a 03-92 karóráját, de ez az első kiadása, amely kifejezetten az általuk fejlesztett lumineszcens Superluminova® bevonatot megkapta. A 250 darabra limitált óra már elérhető a Bell & Ross weboldalán, ahol 3500 eurós áron vásárolható meg.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek