Fontos idők

Carlos Alcaraz korát meghaladó ügyességet és stílust mutatott a férfi egyes wimbledoni döntőjében. A 20 éves spanyol teniszcsillag közel öt óra játék után legyőzte a hétszeres wimbledoni győztes Novak Djokovicot, majd egy Rolex Cosmograph Daytonát viselve vette át a bajnoki trófeát.


A szóban forgó időmérő, a Ref. 116519 LN, 18 karátos sárgaarany tokkal, fekete Cerachrom lünettával és lenyűgöző meteorit számlapjával rendelkezik. Ez a földönkívüli anyag egy aszteroida vagy esetleg egy bolygó szívéből származik, amely több mint 1 millió évvel ezelőtt felrobbant az űrben. A meteorit számlapok már évek óta a Rolex portfóliójának szerves részét képezik, de a Cosmograph Daytona modellek esetében tavaly márciusban megszűnt az anyag használata. Így az Alcarazéhoz hasonló órák forró árucikké váltak, és a másodlagos piacon az egekbe szöktek az áraik. (Találtunk egyet 96 999 dollárért, egy másikat pedig 125 000 dollárért, hogy érzékeltessük a helyzetet).
Nem a tárcsa az egyetlen menő dolog. Az óra a Daytona felismerhető tachimetrikus skáláját viseli a lünettára gravírozva, valamint egy háromregiszteres kronográf kijelzőt 30 perces számlálóval, 12 órás számlálóval és másodpercszámlálóval. Az órát a Crown házon belüli 4130-as kalibere hajtja, és hozzávetőlegesen 72 óra járástartalékkal rendelkezik. Emellett 100 méterig vízálló. Egy másik kiemelkedő elem az elegáns fekete Oysterflex pánt.
Alcaraz kifogástalan ízlése a csuklócukorkák terén nem lehet teljesen váratlan. A jelenlegi világelső, aki eddig két Grand Slamet nyert, 18 évesen szerződött a Rolexhez, mint márkanagykövet. Egy másik gyönyörű Daytonát is viselt, miután tavaly megnyerte első Grand Slam-címét a US Openen.
Djokovic viszont a Hublot-ot képviselte vasárnap. A 36 éves szerb teniszprofi egy limitált kiadású Big Banget húzott fel, hogy átvegye a második helyezett díját. Ez a darab 42 mm-es tokkal, lünettával és szíjjal rendelkezik, amely szaténozott és polírozott zöld kerámiából készült. Emellett egy feltűnő csontvázas számlapot is visel, amely a Hublot HUB1280 UNICO integrált önfelhúzós kronográfját mutatja be. A 250 példányra limitált modell ára 24 100 dollár. A Hublot nagykövete 2021 óta, Djokovic egy Big Bang Meca-10 Ceramic Blue-t viselt a múlt hónapban a French Openen. Ez a győzelem segített neki abban, hogy elérje minden idők rekordját, a 23 Grand Slam-győzelmet férfi egyesben.
Ez a két úriember egyértelműen a tenisz és a divat csúcsán van.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek