GoPro GoKart

A GoPro GoKart nem akar lemaradni semmiről, ezért minden szögből rögzít a jármű körül elhelyezett kamerák segítségével. A koncepcióautó Sean Gaótól származik, aki elképzelése szerint a GoPro, a mozgás és a kalandok dokumentálásának szinonimája, számos kamerát és mesterséges intelligenciát telepít a saját GoKart járműve köré.


Sean Gao tervező elmagyarázza, hogyan működik a koncepcionális GoPro GoKart. Az előlapi kamera a versenyzőnek a sebesség látványát nyújtja, a két oldalsó kamera a versenyt és az előzéseket rögzíti, a hátsó kamera pedig a versenyző mögött zajló versenyt rögzíti. Amikor a versenyző beszáll a GoPro GoKartba, az okostelefonját bedugja az előtte, a műszerfalon lévő, erre kijelölt nyílásba. Ez lehetővé teszi a jármű bekapcsolását, mivel a GoKart nem kapcsol be anélkül, hogy felismerné tulajdonosát.
A GoPro GoKart a csatlakoztatott okostelefont is használja az adatok és statisztikák továbbítására, így az elemzők és a stewardok nyomon követhetik a jármű sebességét és a versenyző statisztikáit. A GoPro GoKart rögzíti a teljes versenyt, de ha a versenyző csak egy bizonyos szöget szeretne dokumentálni a játékából, a kormánykerék jobb oldalán található erre a célra szolgáló gomb megérintésével kiválaszthatja a kamerát. Mivel a versenyeken balesetek is előfordulhatnak, a GoPro GoKart rendelkezik saját vészleállító gombbal, amely a jármű jobb alsó részén található, és amellyel azonnal megállítható a gokart.
Sean Gao a mesterséges intelligencia használatát is elképzelte koncepciójában, a GoPro GoKartban. ‘Az egyik technológia a kulisszák mögött az AI-alapú szerkesztőeszköz. Ez a kamerák által rögzített összes felvételből egy személyes highlight videót készítene, hogy a felhasználó újra átélhesse a leggyorsabb körét’ – mondja Sean Gao a designboomnak. A GoPro Quik nevű mesterséges intelligencia-szoftvere a kanyarok és a tüzes versenysorozatok kiemelésében is segíthet a versenyzőknek azáltal, hogy automatikusan kiválasztja és levágja az ezeket kiemelő klipeket.
A GoPro GoKart lehet, hogy Sean Gao koncepciójárműve, de matt felületével és elegáns dizájnjával manapság már a modern autótervezésben is találkozhatunk. Emlékezhetünk a szénszálak használatára is, amely egy potenciális anyag, amely segíthet a GoPro GoKart súlyának könnyebbé tételében, ha valaha is valósággá válik. Sean Gao számára a GoPro kamerákkal felszerelt GoKart vezetése több mint egy verseny. Ez egy filmes utazás a gokartversenyzés világában.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek