Egy koktél, egy feles

A TRAGA, egy új milánói dizájnmárka, amelyet az “alapvető használati tárgyak újradefiniálása” szlogennel azonosítanak, arra törekszik, hogy újragondolja az otthonunkban található tárgyakat.

A vibráló üveg- és asztali edényekre összpontosítva a termékeket úgy tervezték, hogy többcélúak és kötetlenek legyenek, és arra készültek, hogy beszélgetést kezdeményezzenek az asztalnál.

A debütáló projekt, a Martini Shot Glass egy olyan kétfunkciós pohár, amely egyik oldalán tökéletes Martini koktélokhoz, a másik oldalán pedig megfordítva shotokhoz használható. A TRAGA márka minden területén elkötelezett a fenntarthatóság iránt, a termékek újrahasznosíthatóak, kezdve a csomagolástól – amely újrahasznosított kartonból készült – egészen magukig a designtárgyakig, amelyek a boroszilikát üveg (Pyrex) használatát helyezik előtérbe. Ez egy végtelenül újrafelhasználható anyagpalettát biztosít, amely meghosszabbított életciklusával minimalizálja a hulladékot és a környezeti hatásokat.
A márka TRAGA neve a proto-szláv nyelvből származik, és azt jelenti, hogy nyomot vagy jelet hagy – mint például a finom foltok és lenyomatok, amelyeket az üvegáruk hagynak az asztalterítőkön egy élénk estét követően. A Martini Shot poharak mindegyike boroszilikát üvegből készül, amely tartósságáról és a hideggel és meleggel szembeni ellenálló képességéről ismert, és négy színváltozatban kapható: borostyánlila, kék-rózsaszín, teáskék és átlátszó. Mindegyik színt gondosan választotta ki Daniel Nikolovski tervező, hogy elősegítse a klasszikus és a kortárs színek közötti párbeszédet az üvegárukban.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek