Gyors autó, jó whisky

A Jack Daniel’s és a McLaren Forma-1-es csapat 2023-ban indította útjára partnerségét, amely a whisky és az autóversenyzés két legnagyobb nevét hozza össze. Nemrég a Tennessee-i whisky márka bejelentette, hogy a folyamatban lévő együttműködés emlékére megjelenteti új, 2024-es limitált kiadású palackját, és már meg is vannak a részletek.

A Forma-1 népszerűsége itt az Egyesült Államokban robbanásszerűen megnőtt, ami az elmúlt években új versenyeket hozott Miamiban és Las Vegasban, és világszerte nagyobb nézettséget eredményezett a futamoknak. A Jack Daniel’s továbbra is az egyik legkelendőbb whiskymárka a világon, így logikus, hogy ez a két, mindenütt jelenlévő név egyesíti erőit, hogy megpróbálják bővíteni az amúgy is jövedelmező üzletágukat. Tavaly jelent meg az első közös palack, és bár az idei dizájn nagyon másképp néz ki, a benne lévő whisky még mindig a klasszikus Old No. 7-es whisky. Ez azt jelenti, hogy 80 százalékban kukoricából, 8 százalékban rozsból és 12 százalékban malátaárpából készült, 80 százalékos alkoholtartalommal palackozzák, és a hordózás előtt 3 méternyi faszénen keresztül szűrik (vagy ahogy Jack nevezi, “puhítják”).

A márka az új címke dizájnját a klasszikus Old No. 7 logó “papaya twist”-jének nevezi, amely magában foglalja a McLaren örökölt színeit, amelyeket a csapat 2018-ban hozott vissza. Ez valójában narancssárga és fekete versenycsíkokat jelent, amelyek átlósan szelik át a címkét, a Jack Daniel’s név alatt pedig jól láthatóan az “McL x JD” felirat szerepel. “Büszkén ünnepeljük a McLaren és a Jack Daniel’s folyamatos partnerségét, két olyan márka között, amelyek világszerte ismertek a merészség és a hitelesség szellemének képviseletéről” – mondta Jamie Butler, a Jack Daniel’s globális márkaigazgatója egy nyilatkozatban. “Együtt páratlan rajongói élményeket teremtettünk az F1-es versenyek körül, és erre a sikerre szeretnénk építeni, és felgyorsítani az új versenyszezonban.”

Ha a hagyományos Jack Daniel’s Tennessee whiskey-n kívül másra is vágyik, a lepárló az elmúlt években számos más kifejezést is felvett a portfóliójába, köztük egy palackozott rozst, amerikai single maltot, valamint 10 és 12 éves whiskeyt. De ha szereted a klasszikus Old No. 7-et és a gyors autókat, akkor ez a palack neked való. Az új Jack Daniel’s McLaren Racing emlékpalack az Egyesült Államok kiválasztott piacain lesz kapható, a nemzetközi whiskyrajongók pedig a különböző F1-es versenyek városaiban tudják majd megvásárolni.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek